Mozaik

Nastavljaju se uhićenja u Belgiji i Francuskoj

Vijesti / Crna Kronika | 15. 11. 2015. u 16:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trojica od sedam bombaša samoubojica bili su francuski državljani, tvrde dužnosnici Francuske i Belgije.

AP izvještava kako je jedan napadač identificiran uz pomoć komada kože te da je živio u predgrađu Pariza.

"Tri brata bila su uključena u napad u Parizu, jedan od njih je u bijegu", objavila je agencija France Presse.

Drugi je poginuo, treći je uhićen u Belgiji.


Belgijski dužnosnik tvrdi kako su dvojica od sedmorice napadača bili Francuzi koji su živjeli u Bruxellesu. Između sedam uhićenih u belgijskoj prijestolnici je i francuski državljanin.


Dodajmo i to da je francuska policija identificirala je bombaša samoubojicu. Riječ je o francuskom državljaninu Ismaelu Omaru Mostefaiju iz južnog predgrađa Pariza Courcouronnes, koji je u Siriji proveo nekoliko mjeseci tijekom zime 2013./2014.

Smatra se da je on jedan od trojice bombaša samoubojica koji su upali u koncertnu dvoranu Bataclan i ubili najmanje 89 ljudi. Sumnja se i da je drugi napadač u Bataclanu jedan od njegove braće.

"Bombaš koji se raznio kod Stade de Francea je rođen 1990. u Siriji. Ta osoba nije bila poznata francuskoj obavještajnoj službi", izvijestio je Francois Molins, pariški državni tužitelj.

Dva dana nakon strašnih terorističkih napada polako se slaže mozaik zločina. U samo 33 minute tri koordinirana teroristička tima ubila su najmanje 129 osoba - uglavnom mladih, a ranila više od 350 - stotinu ih je u životnoj opasnosti.

Sedam je terorista ubijeno - svi su imali prsluke s eksplozivom koje nose bombaši samoubojice. Odgovornost za napade preuzela je takozvana Islamska država. 

Kopirati
Drag cursor here to close