VIDEO

Objavljen video obračuna na parkingu u Blagaju

Blagaju kod Tekije na jednom parking prostoru došlo do tučnjave u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, a jedna nakon toga uhićena.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 08. 2024. u 08:44 Bljesak.info
Tučnjava na parkingu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Blagaja, u blizini Tekije, prošli petak je došlo do ozbiljnog incidenta u kojem je teže ozlijeđen radnik na parkingu, Mehmed Bojčić (46) iz Mostara, koji je zbrinut u Kantonalnoj bolnici 'Dr. Safet Mujić' u Mostaru. 

Bojčić je zadobio teške tjelesne ozljede nakon što su ga Tuzlaci udarali tvrdim predmetom po glavi. Do sukoba je došlo navodno, nakon što su Tuzlaci, koji su bili u posjeti Blagaju, odbili platiti parking, na čemu je Bojčić insistirao. Zbog sudjelovanja u tučnjavi saslušavani su otac i sin H.A. (58) i A.T. (27) obojica iz Tuzle.

Izjave Tuzlaka


Redakciji "Dnevnog avaza" obratio se H. A. (identitet poznat redakciji Avaza) iz Tuzle koji je je demantirao da je do tučnjave došlo jer nisu željeli platiti parking. Tuzlak je za Avaz kazao da je njega i sina s kojima je bilo pet žena, nasrnula grupa muškaraca nakon što je izvjesni Badžem koji naplaćuje parking bio pokretač napada na njih.

"Doslovno smo se branili, borili smo se za život, nas dvojica, kćerku su isto tukli. Supruga je bila tu, pet žena i nas dvojica. Otpočetka kada smo parkirali i platili parking i pošli da malo obiđemo mjesto i da se vratimo, trpjeli smo strašne provokacije i strašne uvrede i na kraju nas je napalo njih 12. Ne bih usporediti, ali doslovno, nisam htio doživjeti sudbinu Muriza Memića. U pitanju je bila samoobrana, u svakom trenutku, i da se nisam branio vjerojatno bi i mene i sina ubili", naveo je H.A.

Dodao je da je nakon incidenta dobivao prijeteće poruke, ali i poruke ljudi koji su mu pisali da nikad nisu dobili račun na tom parkingu.

"To je vjerojatno izvještaj za financijsku policiju da se uključe i oni. Kome to ide, zašto to ne ide u državnu kasu, zašto su tu stalne provokacije, zašto su išli da nas tuku. I da su se bar tukli, nego su nas svi s leđa udarali. M.B. je je udario moju kćerku pesnicom kada mu je otela šipku. Moja kćerka je završila u istoj bolesničkoj sobi gdje je bio i on. Ako je u komi zašto je sa običnom infuzijom, a ne u šok sobi. Cijelo vrijeme je bio u istoj prostoriji kao i moja kćerka gdje su je snimali, imala je potres mozga, hematome, frakturu. Ja sam imao frakturu nosa, sinu su šili usnu, imamo i hematome", navodi H. A. Tuzlak ističe da je i on bio sudionik proteklog rata, te da je tri puta operiran. 

Demant udruženja RVI

Udruženje građana RVI ''Mostar-Jugoistok'', naknadno je poslalo demant na tekst Avaza demantirajući navode da djeluju nezakonito te da ne daju račun na parkingu.

Udruženje građana RVI ''Mostar-Jugoistok'' demantira ove tvrdnje jer posjedujemo sve potrebne dozvole za rad, uredno izdajemo fiskalne račune i plaćamo PDV državi Bosni i Hercegovini. Udruženje uredno predaje završni račun i izmiruje sve obaveze prema državi.

Kopirati
Drag cursor here to close