Bivši direktor Civilne zaštite RS

Osumnjičeni za napad na Milana Novitovića branit će se sa slobode

Kako je priopćeno iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka Policijska uprava Gradiška, dostavila im je izvještaj protiv tri osobe.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 08. 2024. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pixabay / Ilustracija

Osumnjičeni za napad na Milana Novitovića, vršitelja dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Drina" Srebrenica i bivšeg direktora Civilne zaštite RS, nakon ispitivanja u Tužiteljstvu, pušteni su da se brane sa slobode.

U ovom slučaju uhićeni su P.K. i M.K. iz Bosanske Gradiške te S. K. iz Bijeljine koji su osumnjičeni da su više krivičnih djela prema oštećenom počinili u srijedu oko 14:15. sati, na autocesti Banja Luka-Gradiška.

Kako je priopćeno iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka Policijska uprava Gradiška, dostavila im je izvještaj protiv tri osobe.

Tim izvještajem S. K. (46) iz Bijeljine, terete da je u suizvršiteljstvu počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, dok P. K. (56) iz Gradiške, terete zbog tog krivičnog djela u stjecanju s krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti.

Izvještaj također M. K. (45) iz Gradiške, tereti za nasilničko ponašanje s krivičnim djelom oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, prenosi Avaz

"Postupajući tužitelj Okružnog javnog tužiteljstca Banja Luka ispitao je osumnjičene na okolnosti počinjenih krivičnih djela. S obzirom na to da nisu ispunjeni zakonski razlozi predviđeni u članu 197. stav 1. Zakona o krivičnom postupku RS za određivanjem mjere pritvora, nakon ispitivanja osumnjičeni su pušteni i u nastavku krivičnog postupka branit će se sa slobode", navode iz OJT Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close