Hodbina

Podmetnut požar pod vozilo srpskog povratnika u Mostaru

"Osjetio sam miris paljevine, izašao ispred kuće i vidio zapaljen automobil Kadett. Zadnji dio automobila je potpuno izgorio….'', rekao je.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 06. 2024. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Požar na automobilu povratnika Drage Rupara u mostarskom naselju Hodbina je podmetnut'', rekao je Srni glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Dodao je kako je Policijska stanica Jug predala predmet Odjelu kriminalističke policije koje vodi istragu.

"Istraga traje, čim bude rezultata obavijestit ćemo javnost", naveo je Marić Srni.

Povratniku u mostarsko naselje Hodbina Dragi Ruparu u noći sa 13. na 14. lipnja ispred porodične kuće zapaljen je automobil.

"Osjetio sam miris paljevine, izašao ispred kuće i vidio zapaljen automobil Kadett. Zadnji dio automobila je potpuno izgorio. Policija je dolazila, napravili su uviđaj. U šoku sam, nemam riječi. Ne osjećam se sigurno. Živim ovdje s bratom i ne znam kome bismo mogli smetati i zašto'', rekao je Rupar.

Njega su nakon paljevine posjetili zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević i konzul Srbije u Mostaru Vaso Gujić.

Gujić je rekao kako su došli kako bi poslali poruku da od institucija očekuju reagiranje i brzo pronalaženje počinilaca.

''Pitanje je osjetljivo i da bismo odagnali sve sumnje da je ovo na nacionalnoj osnovi bilo bi dobro da se što prije poduzmu sve aktivnosti da se počinitelj ili počinitelji nađu i događaj rasvijetli'', poručio je Gujić i dodao kako bi zbog smirivanja situacije bilo dobro da se odmah reagira.

Milivojević je rekao da su stanovnici ovog naselja ''u jednoj vrsti neizvjesnosti i straha koji je izazvala ova paljevina''.

''Nakon toliko godina ovakav incident ne samo da je uznemirio ljude, nego se ljudi pitaju što im nosi novi dan'', rekao je Milivojević.

Naglasio je da je važno da se tenzije smire i da ovaj incident ne poveća naboje koji bi mogli izazvati veće komplikacije.

''Ono što je nama kao zajednici bitno jeste da ovom čovjeku pomognemo i financijski, jer to nije bilo samo prijevozno, već sredstvo na osnovu kojeg je ostvarivao određene prihode. Na nama je da u što kraćem roku to osiguramo, ali je teško da se ovo zaboravi'', rekao je Milivojević.

Kopirati
Drag cursor here to close