Rade Merdžan

Poslije podizanja optužnice: Priznao krivnju za premlaćivanje mladića u Čapljini

Presuda Radetu Merdžanu 4. srpnja u Čapljini zbog ozljeđivanja Matea Mišića
Vijesti / Crna Kronika | 23. 06. 2024. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je protiv njega potvrđena optužnica Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, Čapljinac Rade Merdžan (50) u petak je u Općinskom sudu u Čapljini priznao krivnju za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda, javlja Avaz.

Izricanje sankcije zakazano je za 4. srpanj.

Oštetio vozilo

Merdžan je optužen da je 9. travnja ove godine u mjestu Tasovčići kod Čapljine pretukao 19-godišnjeg Matea Mišića nakon lakše prometne nesreće. Mišić, koji je vozio Passat, loše je procijenio da može izvršiti pretjecanje automobila Jetta kojim je upravljao Merdžan te je u trenutku povratka u svoju traku oštetio njegovo vozilo, a nakon čega se velikom brzinom udaljio s mjesta nezgode.


''Optuženi je svojim osobnim motornim vozilom marke VW tip Jetta sustigao i zaustavio vozilo marke VW tip Passat kojim je upravljao oštećeni M. M., pa se obratio oštećenom govoreći mu ''izlazi iz auta, izlazi iz auta, zašto si me udario svojim vozilom i pobjegao s lica mjesta'', da bi ga nakon toga fizički napao'', navedeno je u optužnici.

Teške ozljede

Potom je Merdžan udario Mišića više puta u predjelu glave ručnom baterijom marke MEG-LITE, crne boje, dužine 44 centimetra. Tom prilikom Mišić je zadobio teške tjelesne povrede u vidu prijeloma lijeve koštane očne šupljine i prijelom gornjo-čeljusne koštane šupljine obostrano – navedeno je u optužnici.

Nakon ovog događaja, koji je u čapljinskoj Policijskoj upravi okarakteriziran kao narušavanje javnog reda i mira, tek je naknadno Merdžan priveden.

Iako se javnost u Čapljini rijetko 'digne na noge', ovog travnja u Čapljini organiziran je prosvjed radi napada na mladića Matea Mišića, koji se dogodio u mjestu Višići, jer Merdžan je nakon privođenja i ispitivanja pušten na slobodu. Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije rekli su kako nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora prema osumnjičenom Merdžanu. 

Ranije su roditelji napadnutog Matea za Bljesak.info rekli kako je Merdžan, nakon sudara, zaustavio vozilo mladića, te fizički nasrnuo na njega. Roditelji su nam rekli kako ga je Merdžan udarao šakama i pištoljem u glavu nakon čega je zadobio teške ozljede. Na naš upit je li prilikom napada korišteno oružje iz MUP-a nam je rečeno ''kako nemaju informacije da je R.M. koristio vatreno oružje''.

Čapljinski vijećnik Sandro Jurković, koji je ovaj slučaj podijelio preko svojim mreža u javnost ranije je na svom Facebook profilu napisao kako su mu ''izvori iz policije rekli da se Rade Merdžan brani riječima da je dječaka tukao baterijom a ne pištoljem''. 

Te je na svom Facebook profilu objavio fotografiju mladića sa ozljedama, gdje je kako smatra ovaj vijećnik ''jasno ko dan da je između očiju otisak drške pištolja'', pitajući gdje je nestao pištolj.  U slučaju da je imao oružje, kako je za Bljesak.info potvrđeno iz MUP-a HNŽ, za njega Merdžan nije imao dozvolu.

  ''R.M. nije evidentiran u nadležnoj PU da posjeduje legalno vatreno oružje'', navedeno je iz MUP-a, odgovarajući na pitanja ima li Merdžan dozvolu za posjedovanje i nošenje oružja.

Kopirati
Drag cursor here to close