Teške ozljede

Premlaćivanje na Kantarevcu: Čeka se Tužiteljstvo – Napadač izbačen iz sportskog kluba

Budući da je mladić koji se sumnjiči za napad državni prvak u tajlandskom boksu, slučaj je izazvao više reakcija.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 09. 2024. u 13:39 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U navedenom predmetu se žurno poduzimaju sve potrebne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti vezano za ovaj događaj'', kažu za Bljesak.info iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije o slučaju premlaćivanja maloljetnika kraj Sportskog centra Kantarevac u Mostaru.

Teške ozljede

Maloljetnik je zadobio teške tjelesne ozljede 11. kolovoza oko 21 sat kada ga je pretukao stariji maloljetnik uz poticanje maloljetne ženske osobe. Pretučeni maloljetnik je zadobio teške tjelesne ozljede i proveo je određeno vrijeme na liječenju u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru nakon čega je pušten na kućno liječenje.

Budući da je mladić koji se sumnjiči za napad državni prvak u tajlandskom boksu, slučaj je izazvao više reakcija.

Enko Alić, trener kluba u kojem je mladić osumnjičen za napad trenirao, kaže kako je odmah po saznanju, on i suspendiran.

''Klub ima nultu toleranciju na nasilje. U trećem mjesecu ove godine smo radili kampanju protiv vršnjačkog nasilja. To je bilo pola godine prije nego se ovo dogodilo. Cilj naših treninga je da spriječimo ovo što se dogodilo. Ali djecu kad odu kući mi ne možemo kontrolirati. Možemo ih samo savjetovati kako da se ponašaju. To što se dogodilo je strašno. Nakon toga mi kao klub smo ga suspendirali i suspenziju poslali Sportskom savezu Grada Mostara i Savezu tajlandskog boksa. Dobio je suspenziju ne može dolaziti na treninge niti se predstavljati kao član kluba do okončanja postupka koji je pokrenut. Nakon toga, ovisno o odluci pravosuđa, donijet će se konačna odluka. Suspenzija je donesena 15. kolovoza (četiri dana nakon napada, op.a.)'', rekao je Alić za Bljesak.info.

Klub zgrožen

Navodi kako je razgovarao s ocem ozlijeđenog dječaka te da mu je dao potpunu podršku i izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo. Naglasio je kako se klub ograđuje od ovih djela i da su zgroženi ovim incidentom koji je prvi ovakav u deset godina postojanja kluba.

Glavna tajnica Sportskog saveza Grada Mostara, Mirjana Bošnjak, potvrdila je kako su zaprimili obavijest kluba ali i roditelja pretučenog dječaka.

''Savez osuđuje svaki čin nasilja a pogotovo kad je počinjen od strane sportaša koji su aktivni u našem kolektivu'', rekla je Bošnjak.

Rekla je kako su, osim pisma roditelja napadnutog dječaka, dobili pismo i od mame osumnjičenika navodeći kako se u dva pisma tvrde dvije različite stvari. Stoga su predstavnici Saveza išli i kod policije po saznanja o samom događaju.

''Kontaktirali smo i klub koji nam je potvrdio suspenziju dječaka do okončanja postupka'', rekla je Bošnjak navodeći kako Savez ne može zauzimati strane te da su izričito protiv nasilja.

Pismo gradonačelniku

Odvjetnički ured Dalipagić-Crnjac, koji zastupa pretučenog dječaka, rekli su nam kako zbog sigurnosti traže brzu i zakonitu istragu.

Tužiteljstvo kaže kako su ''naložena sva potrebna vještačenja (medicinsko vještačenje po vještaku medicinske struke, te vještačenje mobilnog telefona)'', te da je ''saslušan svjedok-oštećeni, kao i drugi svjedoci događaja''.

Nije precizirano je li saslušan osumnjičeni za napad a Tužiteljstvo se poziva na zaštitu maloljetnika te navodi kako ''obzirom da se radi o sumnji da se u konkretnom slučaju radi o malodobnom počinitelju kaznenog djela, ne možemo iznositi više informacija''.

Roditelji ozlijeđenog dječaka pisali su pisma mostarskom gradonačelniku Mariju Kordiću, ombdusmenima te Sportskom savezu Grada Mostara budući da je napadač državni prvak u tajlandskom boksu.

Roditelji u pismu mostarskom gradonačelniku upozoravaju kako se djeca u Mostaru ''ne osjećaju sigurno'', da vlada opći strah'' te da se ''mora probuditi svijest u narodu o tome što se dešava i koliko je štetno''.

''Ono što je zajedničko u svim ovim ružnim događajima da djeca nemaju osjećaj da huligani odgovaraju za svoja nedjela, te se nadaju da će ih zajednica podržati i zaštititi i da će se globalno podići svijest o tome koliko je ono pogrešno i koliko ima dubok i trajan utjecaj na razvoj mladeži, ovdje pogotovo skrećem pozornost da se radi o djeci koja su primjer u društvu po svom ponašanju, uspjesima, zalaganju u zajednici, a stječe se dojam da su baš zbog toga najbolje mete za huligane'', stoji u pismu roditelja čije je dijete bilježi brojne uspjehe u natjecanjima iz matematike i šaha te je uspješan mladi glazbenik.

S druge strane, ukoliko se dokaže krivnja napadaču, on bi mogao ostati bez medalje i titule, ali o tome može odlučiti Savez tajlandskog boksa čiji komentar za sada nismo uspjeli dobiti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close