Interpol

FUP pronašao dva skupocjena automobila ukradena u Njemačkoj

Vijesti / Crna Kronika | 16. 09. 2024. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po zahtjevu Interpola i suradnji policije SR Njemačke, policijski službenici Federalne uprave policije su tijekom proteklog vikenda uz podršku Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona, pronašli i oduzeli dva skupocjena motorna vozila za koja se sumnja da su ukradeni u Njemačkoj.

Dana, 14. rujna na području Banja Luke, pronađeno je i oduzeto putničko motorno vozilo, marke BMW X5, a dana, 15. rujna, na području Sanskog Mosta, putničko motorno vozilo marke Mercedes Benz S 350 D, čija je ukupna vrijednost preko 400.000 KM, za kojima je Interpol SR Njemačke raspisao međunarodnu potragu.

U suradnju s Županijskim tužiteljstvom Unsko-sanskog kantona, izvršena je kriminalistička obrada nad jednom osobom za koje postoji osnova sumnje da je izvršio krivično djelo Teška krađa iz  člana 287. stav 2. KZ FBiH.

U tijeku su daljnje aktivnosti Federalne uprave policije, koja će u suradnji s policijom SR Njemačke nastaviti rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela, priopćeno je.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close