Izvlačenje

Specijalna jedinica FUP-a locirala helikopter u Jablaničkom jezeru

Tijekom sutrašnjeg dana bit će nastavljene zajedničke aktivnosti na izvlačenju helikoptera.
Vijesti / Flash | 28. 08. 2024. u 22:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Specijalne policijske jedinice (SPJ) Federalne uprave policije (FUP) locirali su večeras helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji je danas pao u Jablaničko jezero.

Specijalna policijska jedinica Federalne uprave policije, odnosno ronilački tim, uključen je danas po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u aktivnosti koje su imale za cilj lociranja helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, prenosi Klix.

Nakon višesatne pretrage, unatoč smanjenoj vidljivosti koju je uzrokovala mutna voda, policijski službenici SPJ FUP-a uspjeli su locirati pali helikopter i dijelove helikoptera na dnu Jablaničkog jezera.

Tijekom sutrašnjeg dana bit će nastavljene zajedničke aktivnosti na izvlačenju helikoptera.

Specijalna policijska jedinica Federalne uprave policije elitna je policijska jedinica koja se može pohvaliti jednim od najboljih ronilačkih timova u regiji.

Inače, nakon pada helikoptera u Jablaničko jezero Federalni vodni inspektor poduzeo je preventivne mjere.

"Naime, u helikopteru se prema izjavama odgovornih osoba nalazi oko 400 litara goriva, zbog čega je federalni vodni inspektor, uz suglasnost postupajućeg tužitelja, usmeno naložio hitno postavljanje barijera na vodi kako bi se blagovremeno zaustavilo i saniralo eventualno izlijevanje goriva za vrijeme izvlačenja helikoptera", poručuju iz Federalne uprava za inspekcijske poslove.

Kopirati
Drag cursor here to close