Ministar obrane

Helez posjetio posadu helikoptera koji je pao u Jablaničko jezero

Zukan Helez i Mirsad Ahmić, nakon obilaska pripadnika OS BiH na mjestu pada helikoptera, posjetili su posadu koja se nalazila u helikopteru.
Vijesti / Flash | 28. 08. 2024. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrane BiH Zukan Helez i zamjenik načelnika ZS OS BiH, generalmajor Mirsad Ahmić, nakon obilaska pripadnika OS BiH na mjestu pada helikoptera, posjetili su četveročlanu posadu koja se nalazila u helikopteru, u Urgentnom centru Konjic.

Osobno su se uvjerili da su svi dobro, zaključeno je kako su pretrpjeli lakše tjelesne ozljede i svi su upućeni kući.

Ministar je istaknuo značaj obučenosti i prisebnosti članova posade, te je izrazio zahvalnost  pripadnicima OS BiH i Civilne zaštite Grada Konjic na požrtvovanosti i spašavanju članova posade.

Također, zahvalio se i osoblju Urgentnog centra Konjic na liječničkom tretmanu. Istragu o okolnostima pada helikoptera provodi Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije i Tužiteljstvo BiH.

Podsjetimo, helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine tipa UH-1H iz sastava Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane danas, 28. kolovoza 2024. godine, u 11 sati pao je u Jablaničko jezero.

Naknadno su se oglasile i OS BiH, rekavši kako četveročlana posada u sastavu pilot, kopilot, tehničar-letač i specijalist službe traganja i spašavanja, nisu životno ugroženi i nalazi se na preventivnom liječničkom prijemu u hitnoj pomoći u Konjicu.

Helikopter je bio angažiran na generalnoj probi za planiranu vježbu s civilnom zaštitom Općine Konjic, koja se trebala održati u četvrtak. Sve nadležne službe, kažu iz OSBIH, su odmah upućene na teren, radi utvrđivanja okolnosti pada helikoptera.

Kopirati
Drag cursor here to close