Federalni vodni inspektor naložio

Nakon pada helikoptera naloženo hitno postavljanje barijera na vodi

Na mjesto nesreće je upućen federalni vodni inspektor s ciljem poduzimanja mjera za sprječavanje potencijalnog onečišćenja uslijed curenja goriva.
Vijesti / Flash | 28. 08. 2024. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po dojavi o padu helikoptera Oružanih snaga BiH u Jablaničko jezero, na mjesto nesreće je upućen federalni vodni inspektor s ciljem poduzimanja mjera za sprječavanje potencijalnog onečišćenja uslijed curenja goriva.

Naime, u helikopteru se prema izjavama odgovornih osoba nalazi oko 400 litara goriva, zbog čega je federalni vodni inspektor, uz suglasnost postupajućeg tužitelja, usmeno naložio hitno postavljanje barijera na vodi kako bi se blagovremeno zaustavilo i saniralo eventualno izlijevanje goriva za vrijeme izvlačenja helikoptera.

"Ovim putem želimo brz oporavak ozlijeđenom članu posade helikoptera OS BiH", poručili su iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Podsjetimo, helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine tipa UH-1H iz sastava Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane danas, 28. kolovoza 2024. godine, u 11 sati pao je u Jablaničko jezero.

Naknadno su se oglasile i OS BiH, rekavši kako četveročlana posada u sastavu pilot, kopilot, tehničar-letač i specijalist službe traganja i spašavanja, nisu životno ugroženi i nalazi se na preventivnom liječničkom prijemu u hitnoj pomoći u Konjicu.

Helikopter je bio angažiran na generalnoj probi za planiranu vježbu s civilnom zaštitom Općine Konjic, koja se trebala održati u četvrtak. Sve nadležne službe, kažu iz OSBIH, su odmah upućene na teren, radi utvrđivanja okolnosti pada helikoptera.

Kopirati
Drag cursor here to close