SIPA

Pretresi na 11 lokacija u BiH: 13 uhićenih, jedna osoba u bijegu

U okviru operativne akcije vrše se pretresi osoba, stambenih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičene osobe.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 07. 2024. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu uz asistenciju Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstava unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine danas, 9.srpnja 2024. godine provode operativnu akciju kodnog naziva ''Šljivice'', te vrše pretrese osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na 11 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Zvornika, Bijeljine i Šamca po naredbama Suda Bosne i Hercegovine.

U okviru operativne akcije vrše se pretresi osoba, stambenih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičene osobe, kao i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju kaznenih djela ''Organizirani kriminal'', u vezi s kaznenim djelima ''Porezna utaja ili prevara'', ''Nedozvoljen promet akciznih proizvoda'', ''Nedozvoljeno skladištenje robe'', ''Nedopuštena trgovina'', i ''Pranje novca'' Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Pretresima je obuhvaćeno 14 osumnjičenih osoba, te su aktivnosti na terenu u tijeku. Pronađeno je 13 od 14 osumnjičenih osoba dok je jedna osoba u bijegu. Također, dosada je pronađena određena količina cigareta i rezanog duhana bez akciznih markica Bosne i Hercegovine, dvije mašine za punjenje cigareta, jedna mašina za rezanje, mobilni telefoni, SIM kartice i ostali predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Budući da je operativna akcija još u tijeku, javnost će po završetku iste biti obaviještena o detaljima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close