Ljubuški MUP

Pretučeni mladići iz Širokog Brijega idu na saslušanje

Mladići iz Uzarića koji su pretučeni, prema njihovim navodima, od strane policijskih službenika imat će saslušanje u Ministarstvu unutarnjih poslova u Ljubuškom.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 08. 2024. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trojica mladića iz Uzarića kod Širokog Brijega brutalno su pretučeni večer pred svetkovinu Velike Gospe, a prema njihovim navodima, teže ozljede su im nanijeli policijski službenici od kojih neki nisu bili niti uniformirani.

Iz zajedničkog odvjetničkog ureda Dalipagić-Crnjac za hercegovina.info potvrdili su informaciju kako je u srijedu, 28. kolovoza zakazano saslušanje pretučenih mladića iz Širokog Brijega. Trojku će saslušati unutarnja kontrola Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke u prostorijama MUP-a u Ljubuškom.

Podsjetimo, trojica mladića u ranim 20-im smatraju da je policija bespotrebno koristila prekomjernu silu nakon što su njih trojica privedena zbog sukoba s drugom ekipom ispred pekarne u Širokom Brijegu.

Na naš upit Ministarstvu unutarnjih poslova ŽZH o ovom slučaju kazali su kako su 20. kolovoza zaprimili prijavu putem punomoćnika osoba koje su 15. kolovoza nakon narušavanja javnog reda i mira lišene slobode.

Također, kako su istaknuli, navedena prijava proslijeđena je Odjelu za profesionalne standarde, Odsjeku za unutarnju kontrolu koji će poduzeti mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti vezane za navedenu prijavu i kako bi se riješila svaka pritužba koja ukazuje na moguće nepravilnosti u radu, u skladu sa zakonom.

Kopirati
Drag cursor here to close