Unutarnja kontrola

Policajci pretukli mladiće u Širokom Brijegu? MUP pokrenuo istragu

Mladići su 15. kolovoza 2024. godine u prostorijama PU Široki Brijeg od strane policijskih djelatnika, u civilu i u odori, kako navodi portal, zadobili teške tjelesne.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 08. 2024. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''MUP Županije Zapadnohercegovačke, Uprava policije dana 20. kolovoza 2024.godine zaprimila prijavu putem punomoćnika osoba koje su dana 15. kolovoza 2024.godine nakon narušavanja javnog reda i mira lišene slobode'', rekli su za Bljesak.info iz Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke na upit o navodima da su trojica policajaca PU Široki Brijeg brutalno pretukli trojicu mladića u Širokom Brijegu.

Naime, kako je objavio portal Otpor.media mladići su 15. kolovoza 2024. godine u prostorijama PU Široki Brijeg od strane policijskih djelatnika, u civilu i u odori, od kojih je većina njih poznata pretučenim mladićima, zadobili teške tjelesne zbog kojih su, potražili pomoć na Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice na Bijelom Brijegu u Mostaru.

Mladići su, kako piše portal, noć proveli u pritvoru da bi tek dan kasnije potražili liječnički pomoć u mostarskoj bolnici.

Iz MUP-a ŽZH su istaknuli kako je navedena prijava proslijeđena Odjelu za profesionalne standarde, Odsjeku za unutarnju kontrolu koji će poduzeti mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti vezane za navedenu prijavu i riješila svaka pritužba koja ukazuje na moguće nepravilnosti u radu, u skladu sa zakonom.

Također, obitelji pretučenih mladića angažirali su odvjetnike te Županijskom tužiteljstvu podnijeli kaznenu prijavu za niz kaznenih djela od strane djelatnika PU Široki Brijeg i nekoliko nepoznatih osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close