Goražde

Uhićen zbog prijetnji na mrežama - prijetio ubojstvom i silovanjem

Na području Goražda jedna osoba lišena slobode zbog ugrožavanja sigurnosti i prijetnji ubojstvom
Vijesti / Crna Kronika | 02. 07. 2024. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv kompjuterskog kriminala Federalne uprave policije lišili su slobode osobu U.A. (1998.) iz Goražda, a koje je s više desetina korisničkih računa na internetu slalo ozbiljne prijetnje po život i tijelo tri oštećene osobe te prijetnje po sigurnost njihove imovine, priopćio je FUP.

Policijski službenici Federalne uprave policije, Odsjeka za borbu protiv kompjuterskog kriminala, pod nadzorom tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo i Kantonalnog tužiteljstva Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a uz podršku Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, realizirali su dana 30. lipnja 2024. godine naredbu Općinskog suda u Goraždu.

  / Neke od prijetećih poruka U.A.

Tim povodom izvršeni su pretresi prostorija i pokretnih stvari koje koristi osoba U.A. (1998.) na području Goražda, a koje se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnog djela ''Ugrožavanje sigurnosti'' iz člana 183. Kaznenog zakona Federacije BiH izvršeno na štetu tri lica s područja Kantona Sarajevo.

Osumnjičena osoba je s više desetina korisničkih računa na internetu, putem društvenih mreža, upućivalo ozbiljne prijetnje po život i tijelo i sigurnost imovine oštećenih navodeći da će iste lišiti života klanjem i bacanjem eksplozivnih naprava, da će izvršiti silovanje te upućivanjem drugih ozbiljnih prijetnji.

  / Neke od prijetećih poruka U.A.

Lice U.A. (1998.) će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Tijekom radnje pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu direktno dovesti u vezu s izvršenjem naprijed navedenog krivičnog djela.

  / Neke od prijetećih poruka U.A.
Kopirati
Drag cursor here to close