Odluka općinskog suda

Za silovanje starice u Mostaru, tri godine i 10 mjeseci zatvora

Vijesti / Crna Kronika | 05. 11. 2014. u 16:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Mostaru prihvatio je danas sporazum o priznanju krivice Miše Sopte (34) iz Mostara, koji je 24. kolovoza ove godine u mostarskom naselju Ilići uz prijetnju nožem silovao 80-godišnjakinju M.B. u njenoj kući te ga je, proglasivši ga krivim, osudio na kaznu zatvora od tri godine i 10 mjeseci.

Sopta, kojeg su u Sud pripadnici sudske policije doveli s lisicama na rukama, danas je potvrdio kako shvata da se pristankom na ovaj sporazum odriče prava na suđenje i prava na žalbu na kaznenu sankciju.

Također Sud je Sopti produžio pritvor do početka izdržavanja ove kazne. Sopta, koji je odranije poznat kao ovisnik o drogama je, kako je nesretna starica ispričala, ušao za njom u kuću tražeći da mu da 100 KM, a potom je nesretnu ženu napao s leđa, zaprijetivši joj nožem, piše 'Dnevni avaz'.

Nakon toga je izvršio svoj prljavi čin. Silovatelj je ranije u policiji lagao kako je starica pristala na spolni odnos, u što mu istražitelji nisu povjerovali, nakon čega je priznao da je počinio ovo kazneno djelo.

Kopirati
Drag cursor here to close