otrovao hranu

Afganistanski policajac ubio deset svojih kolega

Vijesti / Flash | 26. 01. 2016. u 11:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odmetnuti policajac koji surađuje s pobunjenicima u južnom Afganistanu ubio je u utorak deset svojih kolega nakon što im je prvo otrovao hranu, priopćio je družnosnik.

Posljednji u nizu takozvanih "unutrašnjih napada" dogodio se na kontrolnom punktu u oblasti Chenartu u nemirnoj južnoj pokrajini Uruzgan, priopćio je Reutersu oblasni načelnik Faiz Mohmmad.

Kazao je da snage sigurnosti tragaju za policajcem i kako pretpostavljaju da su mu se talibani pridružili u pucnjavi na njegove kolege u ranim jutarnjim satima u utorak.

''Nakon pucnjave, policajac i talibani opljačkali su njihovo oružje i spalili su kontrolni punkt i policijsko vozilo'', kazao je Faiz Mohmmad.

Talibani nisu preuzeli odgovornost za napad.

Uruzgan, koji se graniči s tradicionalnim talibanskim uporištima u pokrajinama Helmand i Kandahar, bio je poprište sličnog incidenta prošli tjedan kada su četvorica policajaca ubila devet svojih kolega oprije nego što su se pridružili talibanima s oružjem i opremom.

"Unutrašnji napadi" velik su problem među snagama sigurnosti koje se suočavaju s niskim moralom i velikim stopama dezerterstva, a sve su učestaliji slučajevi da policajci i vojnici prelaze u redove talibana.

Talibani, koji su svrgnuti s vlasti u invaziji pod američkim vodstvom u 2001. godini, intenzivirali su pobunu od povlačenja većine stranih trupa u 2014. godini i usmjerili su svoju kampanju na Helmand i druge južne pokrajine.

Kopirati
Drag cursor here to close