Smještaj institucije

Agenciji za borbu protiv korupcije nedostaje 26,5 kvadrata

Vijesti / Flash | 24. 11. 2015. u 18:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razmatrali su Informaciju o problemu rješavanja trajnog smještaja Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u Istočnom Sarajevu.

Direktor ove agencije Sead Lisak je, obraćajući se zastupnicima, kazao da je osnovni problem što Agencija u dodijeljeni prostor ne može fizički smjestiti.

''Suština svega je da se mi u ovaj prostor ne možemo fizički useliti. Napominjem da, prema standardima nužnim za radna mjesta, za potrebe 33 izvršitelja koliko ih trenutno ima u Agenciji, nužno bi bilo osigurati 306 kvadratnih metara'', naveo je Lisak.

On je ustvrdio da ukupno dodijeljeni prostor za dvije agencije koji je kupljen iznosi 279 metara, te bi i da se dodijeli cjelokupni prostor Agenciji, bilo manjka 26,5 metara.

''To bi značilo da se Agencija ne može više proširiti do sustavnog broja izvršitelja i dalje razvijati'', podcrtao je Lisak.

On je posebno skrenuo pozornost na to da je ključni problem nastao zbog činjenice da Služba za zajedničke poslove, koja je bila zadužena od Vijeća ministara BiH da provede proceduru nabavke prostora, nikada nije kontaktirala Agenciju kako bi eventualno dobila informaciju o stvarnim potrebama ove institucije kada je u pitanju njen trajni smještaj.

Članovi Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije su na jednoj od sjednica obavili razgovor s ovlaštenim predstavnicima Vijeća ministara BiH o pitanju rješavanja problema trajnog smještaja Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Tijekom razgovora u kojem su, pored članova Komisije i predstavnika Vijeća ministara BiH, učestvovali i rukovoditelji Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije i Službe za zajedničke poslove institucija BiH, predloženo je i nekoliko zaključaka koji su upućeni Predstavničkom domu.

Kopirati
Drag cursor here to close