Bruxelles

Albanac ošamario snimatelja Tanjuga; policajac rekao kako nisu naviknuti na ovakve stvari

Vijesti / Flash | 10. 02. 2015. u 11:08 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić osudio je napad prosvjednika s Kosova na snimatelja Tanjuga Marka Trošića koji se dogodio sinoć u Bruxellesu.

"Očekujem da će belgijska policija obaviti svoje posao", rekao je Vučić novinarima poslije sastanka s europskim povjerenikom za susjedsku i politiku proširenja Johannesom Hahnom, javio je Tanjug.

Prosvjednici s Kosova, koji su u Bruxellesu prosvjedovali protiv dijaloga Beograda i Prištine, napali su snimatelja Tanjuga kada ih je ovaj pokušao snimiti.

Napad se dogodio kada se ekipa Tanjuga približila skupini od tridesetak kosovskih Albanaca, koji su prosvjedovali na trgu Schuman.

Tanjugovi novinari predstavili su se i pitali bi li netko htio dati izjavu o tome zašto su se okupili i zbog čega prosvjeduju.

Na to se jedan od prosvjednika izdvojio i bez ikakvog povoda ošamario snimatelja Marka Trošića te mu je tom prilikom rasjekao usnu.

Napadača su potom zaustavili ostali sudionici prosvjeda, a belgijska policija, koja je promatrala taj događaj, savjetovala je ekipu Tanjuga da se skloni, a snimatelja pozvala da, ako to želi, podnese prijavu protiv napadača.

"Ovo je Bruxelles, nismo naviknuli na ovakve stvari", rekao je policijski inspektor izvjestitelju Tanjuga.

Prosvjednici su nosili albanske zastave i parole s porukama "Dalje ruke od Trepče", "Dosta srpske hegemonije" i "O našim pravima se ne pregovara", navodi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close