Mediji

Bandiću dopušteno da bude gradonačelnik

Vijesti / Flash | 10. 04. 2015. u 19:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema neslužbenoj informaciji, koju je u petak poslijepodne objavilo nekoliko hrvatskih medija, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je da gradonačelnik Milan Bandić, koji se u istrazi u aferi Agram ponovno brani sa slobode, može obavljati svoju dužnost.

Zamjenik glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić ranije je u petak potvrdio da je izvanraspravno vijeće donijelo odluku, ali da ona službeno neće biti objavljena prije nego što ju prime Uskok i Bandićeva obrana, prenosi Hina.

Bandićev odvjetnik Marijan Hanžeković u izjavi za Hinu kazao je da još nije dobio tu odluku te da je i ne može dobiti prije ponedjeljka kada je prvi sljedeći radni dan zagrebačkog Županijskog suda. Isto je rekao i glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić.

Šćekić je novinarima ispred Županijskog suda poslijepodne kazao da je izvanraspravno vijeće u petak donijelo odluku, ali da ona nije dostavljena strankama.

"Nema smisla da stranke odluku doznaju iz medija. Praksa je i običaj da prvo stranke dobiju odluku pa da se ona tek onda priopćiti medijima", kazao je Šćekić.

Milan Bandić obišao je kumice na placu, jedna od njih preporučila mu je grah puter uz opasku 'Tko god ima putra taj je najbolji'.

Posted by HRT Vijesti on Friday, April 10, 2015

Bandić je u petak, prvog dana nakon puštanja iz Remetinca, na ročište kod suca Posavca u pratnji svojih branitelja došao nešto iza 14 sati, a novinarima nije želio davati izjave. Ni njegovi odvjetnici također nisu htjeli ništa komentirati, a kada su nešto prije 15.30 sati izlazili iz sudske zgrade novinarima su poručili da za informacije pitaju tužiteljstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close