Prvostupanjska

Bivši sarajevski načelnik osuđen na 6 mjeseci zatvora

Hadžibarjić se tereti da je od ožujka 2020. do ožujka 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad.
Vijesti / Flash | 25. 06. 2024. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Sarajevu izrekao je prvostupanjsku presudu i osudio bivšeg načelnika sarajevske Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa, potvrdila je glasnogovornica Tužiteljstva KS Azra Bavčić, prenosi N1.

Istovremeno, presudom mu je izrečena zabrana obavljanja načelničke pozicije četiri godine nakon pravosnažnosti presude.

Podsjetimo, početkom svibnja Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužiteljstva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa.

Tereti se da je od ožujka 2020. do  ožujka 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad.

Za glavni pretres postupajući tužitelj predložio je sudu saslušanje 26 svjedoka, vještaka medicinske struke i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza.

N1 podsjeća da i da je u travnju ove godine Županijski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnih djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi, pranje novca, krivotvorenje službene isprave, sprječavanje dokazivanja i davanje lažnih podataka o imovini i prihodima Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close