Kiša će otežati stvari

FOTO/VIDEO | Bljesak.info u Donjoj Jablanici: Nastavlja se potraga za nestalima, počela padati kiša

U Donjoj Jablanici, dan nakon stravičnih poplava, nastavlja se potraga za nestalima.
Vijesti / Flash | 05. 10. 2024. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spasioci su u subotu ujutro nastavili potragu za nestalima u Donjoj Jablanici u sjevernom dijelu Hercegovine koje je zatrpano golemim nanosima kamena,nakon razornih poplavama koje su dan ranije pogodile Bosnu i Hercegovinu. 

Reporteri s terena javljaju kako je ponovno počela padati kiša, koja bi mogla otežati potragu.

Pripadnici Civilne zaštite, vatrogasaca, Gorske službe spašavanja i drugih službi ulažu velike napore kako bi stigli do kuća za koje se sumnja da skrivaju najveći broj nestalih osoba uslijed poplava i odrona koji su u noći s četvrtka na petak pogodili općine Jablanicu, Konjic i nekoliko drugih općina u Srednjoj Bosni.

Također, pretražuje se i rijeka Neretva jer postoje izvještaji da je bujica odnijela najmanje jednog muškarca prema toj rijeci.

Broj osoba koje su stradale u tragediji na području Donje Jabalnice i Konjica 'službeno' se promijenio. O novim informacijama o posljedicama prirodnih nesreća govorio je šef Odjela za odnose s javnošću Vlade Darko Juka.

Prema njegovim riječima, zbog brojnih informacija koje su se pojavile u posljednja 24 sata, od kojih su neke bile i netočne- službeni podaci kažu da je trenutačno 13 osoba stradalo na području HNŽ-a. 

Jedna osoba je stradala na području Konjica u mjestu Buturović Polje, dok je 12 poginulih iz Jablanice. Među njima, jedna još nije identificirana.

Mediji s terena javljaju kako je smrtno stradala 21 osoba, a za brojnima se traga.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite Jablanica sinoć su rekli kako im mobilna telefonija ne radi, samo fiksna, te ne mogu dobiti informacije s terena dok se ekipe ne vrate u bazu.

 
Šest osoba primljeno je tijekom jučerašnjeg dana u mostarske bolnice a koje su ozlijeđene u poplavama koje su pogodile područje Jablanice i Konjica. Četiri osobe primljene su u Kantonalnu bolnicu dr. Safet Mujić, a dvije u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar. 
Kopirati
Drag cursor here to close