Nastavak sage oko Severine

Brnabić: U Hrvatskoj hapse i zbog glazbe

''Upravo u Hrvatskoj, a ne u Srbiji, moguće je da čovjek bude uhićen i osuđen na kaznu zatvora od 15 dana samo zbog izbora glazbe koju je slušao u sopstvenom automobilu. To se dogodilo građaninu Srbije, odvjetniku Beriću'', istaknula je Brnabić.
Vijesti / Flash | 27. 08. 2024. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je kako je predsjednik ove zemlje Aleksandar Vučić "javno pozvao da se prekine s praksom bilo kakvog zadržavanja na granicama Srbije zbog političkih izjava ili stavova stranih državljana, dok u Hrvatskoj ljudi uhite i zbog glazbe koju slušaju."

Hrvatska 'demokracija'

Prema njenim riječima, Vučić je to učinio iako je potpuno neuporedivo s praksom uhićenja i izricanja zatvorskih kazni ljudima zbog muzike koju slušaju, potpune zabrane ulaska zbog stavova i mišljenja ili zabrane bez ikakvog obrazloženja, kako to radi Hrvatska ''demokracija''.

Brnabić je usput navela i da je Vučiću bilo zabranjeno da posjeti najveće stratište srpskog naroda Jasenovac, a da je on pozvao da se prekine s praksom bilo kakvog zadržavanja zbog političkih izjava ili stavova stranih državljana na granicama Srbije.

''Nije Srbija ta koja je zabranila bilo kome iz Hrvatske da posjeti Kragujevac, Kraljevo ili Jajince, gde su nacisti ubijali ljude tijekom Drugog svjetskog rata, samo zato što su Srbi, Židovi ili Romi, već je Hrvatska ta koja je zabranila predsjedniku Vučiću da posjeti najveće stratište srpskog naroda i najveći srpski grad pod zemljom, na mjestu gdje je bio sustav ustaških logora Jasenovac'', rekla je ona.

Zabrana Vučiću i dalje na snazi

Brnabić je navela da je zabrana Vučiću na snazi i danas, priopćeno je iz Skupštine Srbije.

''Upravo u Hrvatskoj, a ne u Srbiji, moguće je da čovjek bude uhićen i osuđen na kaznu zatvora od 15 dana samo zbog izbora glazbe koju je slušao u sopstvenom automobilu. To se dogodilo građaninu Srbije, odvjetniku Nemanji Beriću'', istaknula je Brnabić.

Podsjetila je i da je Hrvatska nedavno crnogorske parlamentarce proglasila personama non grata.

Podsjetimo, pjevačicu Severinu Vučković je u nedjelju navečer srbijanska policija zaustavila na granici, pretresla auto te prepratila u zgradu policije na razgovor. Ona je te večeri trebala pjevati na privatnoj proslavi rođendana u Beogradu. Između ostalog, ispitivali su je i o njenim stavovima u vezi s genocidom u Srebrenici.

Kopirati
Drag cursor here to close