Vatrena linija

VIDEO | Buktinja prodrla u park Biokovo. Zahvatila ranč, kuće i vozila, čeka se kanader

Vijesti / Flash | 31. 07. 2024. u 06:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet sati nakon izbijanja požara u Gornjim Tučepima, predio Čovići, situacija na terenu je i dalje katastrofalna, piše Slobodna Dalmacija.

Prema zadnjim informacijama, vatra je prodrla u Park prirode Biokovo i zahvatila obližnji ranč, a iz Gornjih Tučepi se čuju snažne detonacije pa nije poznato je li eksplodiralo vozilo ili pohranjeno oružje u kućama.

Vatrena linija duga je četiri kilometra i proteže se od Čovića do Šimića gdje je sada najgore, a kako se doznaje od vlasnika kuća i direktno s terena, izgorio je predio na kojem se nalazi zip line, cijeli dio ispod restorana "Veza", kuća u Sridi Sela i par vozila. Svi gosti kuća pored magistrale, izišli su van.

Vatrogasci s cijele Rivijere ulažu nadljudske napore u gašenju požara, a pepeo pada poput kiše. Vatrogasci dežuraju ispred tučepske crkve sv. Nikole Tavelića, a gori više od 90 posto maslinika i poljoprivrednih površina kao i zapuštenih zemljišta. Brane se vile i kuće pa se vatra gasila i vodom iz bazena. Magistrala prema Dubrovniku sada je otvorena za promet, a cesta Makarska-Vrgorac je zatvorena. Ujutro se očekuje dolazak kanadera.

Načelnik Tučepa jedva izvukao živu glavu

Život je jedva spasio tučepski načelnik Ante Čobrnić, koji je u zadnji tren iskočio iz gorućeg automobila.

"Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića kako bih pružio potporu vatrogascima. Tad je vatra bila mala i u sekundi mi se razbuktala pred očima pa sam uletio u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto iz kojeg sam odmah iskočio, a koje je izgorjelo u nekoliko minuta. Sve se odvijalo kao u filmu i u jednom trenu ostao sam zarobljen u vatrenom obruču. Sad sam u Tučepima i ne mičem se nigdje jer ovo što sam proživio zbilja je bilo katastrofa i u šoku sam", rekao je Čobrnić za Slobodnu Dalmaciju.

¸

Kopirati
Drag cursor here to close