Deportacija

Crna Gora vehabije vratila u BiH

Vijesti / Flash | 22. 07. 2015. u 07:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crna Gora protjerala je četvoricu vehabija, od kojih su dvojica vraćena u BiH, a dvojica u Srbiju, potvrđeno je iz crnogorskog MUP-a.

Policija je pojačala kontrole, radeći preventivno na sprečavanju terorističkih napada i regrutovanja crnogorskih državljana na strana ratišta, a u nedjelju, 19. srpnja, u mjestu Smokovac kontrolirano je vozilo novosadskih registarskih oznaka, priopćeno je.

U automobilu su bila dvojica vehabija iz Novog Pazara i dodaje da su nakon pretresa vozila oni privedeni u podgorički Centar sigurnosti, pošto je utvrđeno da nisu imali osobne dokumente, kao ni prijavljen boravak u Crnoj Gori, prenosi Srna navode lista Dan.

U policijskoj postaju zadržani su 48 sati, nakon čega su protjerani iz Crne Gore pošto policija nije imala više osnova za njihovo zadržavanje.

Dan prenosi da se ista situacija dogodila i nekoliko dana ranije s vehabijama iz BiH. Pošto ni oni nisu imali prijavljen boravak, iako nisu posjedovali oružje, nakon provjera u policiji naređeno im je da napuste Crnu Goru.

Identitet protjeranih vehabija nije priopćen, ali je podgoričkom dnevniku potvrđeno iz MUP-a da su nad njima provedene sigurnosne provjere, nakon čega su napustili Crnu Goru.

Odbor za sigurnost i obranu crnogorske Skupštine krajem prošle godine je raspravljao o problemu vehabija, a posebno o njihovom regrugiranju za borbe u Siriji. Prema podacima tajne policije, u Crnoj Gori se nalazi najmanje 100 do 120 vehabija.

Agencija za nacionalnu sigurnost ima podatke da vehabije primaju znatna financijska sredstva preko islamskih humanitarnih organizacija, a kao glavni centar vehabija u Crnoj Gori označen je Plav.

Kopirati
Drag cursor here to close