Puknuta koalicija

DF: Ne damo ruke za manjinske vlade

Vijesti / Flash | 10. 04. 2015. u 08:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zastupnici DF-a u županijskim skupštinima neće pružiti podršku manjinskoj vladi, odnosno podržati izglasavanje izvršne vlasti koju čine SDA i HDZ, ni u Hercegovačko-neretvanskoj ni u Srebnjobosanskoj županiji'', priopćeno je nakon sjednice Predsjedništva Demokratske fronte.

Na sjednici je, kako je priopćeno, Predsjedništvo dalo punu podršku županijskim odborima u Hercegovačko-neretvanskoj i Srednjobosanskoj županiji u pregovorima o uspostavi vlasti.

''Predsjedništvo je također podržalo i odluku ministara iz reda DF-a u Vladi Federacije BiH da ne glasuju za privremeno imenovanje Dragana Lukača na mjesto direktora Federalne uprave policije'', navedeno je u ppriopćenju te se dodaje kako Predsjedništvo tu odluku smatra spornom jer je suprotna važećem Zakonu o unutarnjim poslovima, te odluci parlamentarnog Odbora za sigurnost.

'' Predsjedništvo je izrazilo žaljenje što je ta odluka donesena brutalnim preglasavanjem naših ministara od strane bloka SDA-HDZ, te još jednom želi ukazati na pogubnost uvođenja preglasavanja kao mehanizma u radu Vlade'', priopćeno je.

Na sjednici su razmatrane i najave SNSD-a o usvajanju rezolucije o samostalnoj i slobodnoj RS te je zaključeno kako ''je riječ o smiješnim pokušajima te stranke i Milorada Dodika da skrene pažnju s ekonomske propasti entiteta, za koju su ta stranka i on osobno odgovorni''.

Podsjećamo, nakon sastanka u Mostaru o formiranju vlasti, objavljeno je kako postoji mogućnost da DF ne bude dio vlasti u toj županiji jer su, kako je rekao predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH, Rafael Gagro, ''iscrpljene sve mogućnosti i prijedlozi''.

Kopirati
Drag cursor here to close