BM-30 Tornado

Donjeck: Uslijed eksplozije noć se pretvorila u dan

Vijesti / Flash | 09. 02. 2015. u 21:36 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prozori su razbijeni, a kuće i zgrade u Donjecku su podrhtavale uslijed kolosalne eksplozije koja se dogodila u blizini gradske kemijske tvornice DKZHI, javlja RT.

Svjedoci su mogli vidjeti kako se noć na trenutak pretvara u dan, građanima koji žive u blizini tvornice su razbijeni prozori na kućama i stanovima.

RIA javlja da se tlo zatreslo kao da je riječ o potresu. Podrhtavanje je bilo toliko snažno da se osjetilo u obližnjim gradovima i naseljima.

"Epicentar eksplozije je bio u blizini DKZHI", napisao je supredsjedatelj protukijevske Narodne fronte Konstantin Dolgov na Facebooku.

Riječ je tvornici koja proizvodi kemijske komponente namijenjene industrijskom eksplozivu, streljivu i topničkim projektilima. Tvornica je već bila meta ukrajinskih snaga, snažne eksplozije unutar njenog kruga su zabilježen prošle godine u rujnu i studenom.

"Vatra je pod kontrolom. Ne postoji opasnost od curenja kemikalija... Najvjerojatnije je riječ o topničkom projektilu velikog kalibra," javljaju lokalni mediji pozivajući se na neimenovani vojni izvor, a prenosi RT.  

Ukrajinska vojska je na položaje oko Donjecka razmjestila više teških višecijevnih raketnih lansirnih sustava Smerch (BM-30 Tornado), napisao je zastupnik ukrajinskog parlamenta Boris Filatov na Facebooku. 

Kopirati
Drag cursor here to close