Mjesna zajednica

Drežnica: Građani protiv izgradnje 30 fotonaponskih elektrana na Prenju, najavljeni prosvjedi

U Drežnici je održan skup nezadovoljnih građana koji se protive izgradnji 30 fotonaponskih elektrana na Prenju. Oni su najavili i mogućnost održavanja prosvjeda pred zgradom Vlade HNŽ.
Vijesti / Flash | 30. 09. 2024. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 28. rujna u prepunoj sali Mjesne zajednice Drežnica u kojoj se tražila stolica više održan je skup građana koji su digli svoj glas protiv izgradnje 30 fotonaponskih elektrana na lokalitetu Jasenjani na planini Prenj.

Građani su iskazali nezadovoljstvo ranijim postupcima Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ koje je izdalo okolišnu dozvolu za pomenute elektrane, te su uložili žalbe na izdano riješenje Vladi HNŽ od koje očekuju da poštujući Zakon o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom, njihove žalbe uvaži i pomenuto riješenje stavi izvan snage, priopćeno je iz Mjesne zajednice Drežnica.

''Prisutni su istaknuli da ni pod koju cijenu neće dozvoliti da se plato Glogova pretvori u industrijsku zonu što je Gradsko vijeće dozvolilo raznim tajkunima usvajanjem prostornog plana kojim je ovo područje ucrtano kao elektroenergetsko'', navode građani u priopćenju za javnost.

Kako bi javno iskazali nezadovoljstvo prisutni su najavili održavanje mirnih prosvjeda pred zgradom Vlade HNŽ od koje će tražiti da poništi riješenje nadležnog županijskog ministarstva za okoliš i na taj način spriječi uništavanje prirode na planini Prenj koja je planirana da se proglasi Nacionalnim parkom.

Kopirati
Drag cursor here to close