Vučić

Duboke su rane na svim stranama

Vijesti / Flash | 26. 04. 2016. u 13:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Apsolutno sam siguran da će komunikacija s bh. dužnosnicima teći na fonu sastanaka koje smo imali u Mostaru. Nisam imao lagan sastanak s Izetbegovićem, ali je zato bio dobar i sadržajan razgovor. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti'', izjavio je za Dnevni avaz Aleksandar Vučić, premijer Srbije.

Rekao je kako će Vlada Srbije i ono osobno nastaviti graditi dobre odnose u regiji te da je to od velikog značaja za očuvanje stabilnosti ne samo zapadnog Balkana nego i Srbije.

''Mislim da ne postoji nijedan važniji zadatak za nas od toga. Ti odnosi nisu laki i oni neće biti laki. Ali, licemjerni su oni koji govore da je to jednostavno i da to zavisi samo od nekoliko lijepih riječi. Duboke su rane iz prošlosti, na svim stranama. Međutim, ja sam, svejedno, potpuno siguran da pametnom politikom, otvorenošću, iskrenošću, možemo još brže i bolje rješavati probleme u budućnosti'', rekao je Vučić.

Istaknuo je kako Srbija nastavlja svoj europski put i da u njegovoj politici neće biti kompromisa ni vraćanja u prošlost.

''Vidimo, propale su i nacionalističke snage, ali ja nemam nikakav problem s tim i nikome neću da se udvaram kao što sam, uostalom, to rekao i prije izbora. Nikakve kompromise po tom pitanju neću praviti. Srbija će nastaviti ovakvim putem. Ako se nekome to ne sviđa, kao što se nije ni ranije sviđalo, uvijek mogu iskazati potrebu za izborima ili za tim da kažu da je nešto nelegitimno i slično. Ali, ja praviti kompromise neću i neću vraćati Srbiju u prošlost. Srbija će gledati svojim očima u budućnost i Srbija će raditi na dobrom i na još boljem i da se u bliskoj budućnosti ubrzano približava EU'', rekao je Vučić, koji je na nedjeljnim izborima u Srbiji osvojio natpolovičnu većinu.

Kopirati
Drag cursor here to close