stav sda je jasan

Džaferović: SBB treba ući u vlast na svim razinama; Pandurević: DF je dio vlasti i ostat će

Vijesti / Flash | 28. 10. 2015. u 12:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije i zastupnik u Zastupničkom domu državnog parlamenta Šefik Džaferović je danas u Sarajevu izjavio novinarima kako je SDA potpisala sporazum sa Savezom za bolju budućnost BiH i da je stav SDA potpuno jasan - SBBBiH treba ući u vlast na svim nivoima u BiH, pa i na državnoj razini.

''Krenula je implementacija u Federaciji BiH, ići će implementacija u najskorije vrijeme u nekoliko županija, a doći će na red da raspravimo pitanje i državnog nivoa vlasti. SDA i sve druge političke stranke koje pretendiraju da budu nova parlamentarna većina, trebaju obaviti razgovore, sastanke, dogovore sa Savezom za promjene, jer je naš stav da je Savez za promjene iz RS-a partner s kojim dalje želimo graditi parlamentarnu većinu u BiH'', kazao je Džaferović.

Dodao je kako nije do sada bilo razgovora i ne bi mogao reći što je u ovom trenutku mišljenje Saveza za promjene.

Džaferović je podcrtao da je opredjeljenje da SBBBiH uđe u vlast i na državnoj razini, ali će o tome razgovarati i sa Savezom za promjene.

''Očekujemo da to na takav način završi, uz ponavljanje onoga što sam rekao da je za nas Savez za promjene nezaobilazan partner na državnoj razini", kazao je Džaferović.

Pandurević: DF je dio vlasti i uvjerena sam da će ostati dio vlasti

Zastupnica Srpske demokratske stranke u Zastupničkom državnog parlamenta Aleksandra Pandurević je danas u Sarajevu izjavila novinarima da je Demokratska fronta dio vlasti te da je uvjerena da će DF ostati dio vlasti na državnom razini.

"Mi ne mijenjamo mišljenje za jedan dan. Ministar Matanović odlično radi svoj posao. Podsjetit ću da je on riješio problem digitalizacije koji prethodno Vijeće ministara nije moglo da riješi za četiri godine, riješio je problem izgradnje mosta u Gradišci, riješio je mnoge probleme, odlično se ponio na Bečkoj konferenciji", kazala je Pandurević.

Istaknula je kako ne vidi razlog "zašto tim koji dobro radi treba mijenjati“.

Kopirati
Drag cursor here to close