Sigurnost kupača i sudionika u pomorskom prometu

Inspektori u Neumu pojačali kontrolu - Tko je pod lupom?

Direktorica Federalne uprave za inspekcijske poslove Ivana Prvulović obišla je federalne inspektore za sigurnost pomorske i riječne plovidbe.
Vijesti / Flash | 02. 08. 2024. u 18:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je u Neumu direktorica Federalne uprave za inspekcijske poslove Ivana Prvulović obišla federalne inspektore za sigurnost pomorske i riječne plovidbe koji po ovlaštenju direktorice obavljaju inspekcijski nadzor pomorske plovidbe u Neumskom akvatoriju.

"Čvrsto smo opredijeljeni intenzivirati aktivnosti kako bismo pozitivno djelovali na povećanje stepena poštivanja propisa i unapređenje stanja u svim oblastima naše nadležnosti, ravnomjerno na cijelom području Federacije Bosne i Hercegovine. U tom smislu, učinjeni su dodatni napori da se reorganizacijom posla i ljudskih resursa kroz preraspodjelu radnog vremena osigura značajno prisustvo federalnih inspektora u Neumu u ljetnom periodu", kazala je.

Sigurnost kupača

"Cijenili smo da je sigurnost kupača i sudionika u pomorskom prometu posebno ugrožena u vrijeme turističke sezone i to je jedan od ključnih razloga zbog kojih smo organizirali vršenje pojačanog inspekcijskog nadzora pomorske plovidbe. Kontrole naših inspektora se provode u skladu sa Zakonom o unutarnjoj i pomorskoj plovidbi", izjavila je direktorica Prvulović.

"Težište nadzora je prije svega na kontroli posjedovanja uvjerenja za upravljanje čamcima i vodenim skuterima, te kontroli utvrđivanja osposobljenosti za plovidbu čamcima, brodicama i drugim plovilima. Sva plovila na plovnom putu moraju ispunjavati sve zakonom propisane uvjete za plovidbu – biti osposobljena za plovidbu, registrirana kod nadležne kapetanije i periodično pregledana sukladno zakonu, a osobe koje upravljaju čamcima, brodicama i vodenim skuterima moraju imati uvjerenja o položenom ispitu za upravljanje plovilima", izjavio je glavni federalni prometni inspektor Tomislav Mikulić.

Smanjenje broja prekršaja

"Nakon četiri dana našeg prisustva, već je evidentirano smanjenje broja prekršaja, što se direktno odražava na povećanje sigurnosti kupača i sudionika u pomorskom prometu", izjavio je federalni inspektor Amer Zilić.

Osim Federalnog prometnog inspektorata, intenzivne nadzore u Neumu su tijekom srpnja provodili i federalni tržišni, turističko-ugostiteljski inspektori, s fokusom na kontrolu primjene Zakona o turističkoj djelatnosti, Zakona o fiskalnim sustavima i Zakona o unutarnjoj trgovini.

Federalna uprava za inspekcijske poslove nastavlja provođenje inspekcijskih nadzora u svim oblastima nadležnosti i na cijelom području Federacije Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close