Borba

Kordić zahvalio mostarskim vatrogascima: Došao i do zaključka

Mario Kordić na svom službenom profilu zahvalio se mostarskim vatrogascima, kao i svima koji im pomažu, na velikom radu i trudu u borbi s požarima koji su nas pogodili posljednjih dana.
Vijesti / Flash | 02. 08. 2024. u 16:31 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić na svom službenom profilu zahvalio se mostarskim vatrogascima, kao i svima koji im pomažu, na velikom radu i trudu u borbi s požarima koji su nas pogodili posljednjih dana.

''Zahvaljujući upravo vašemu angažmanu požari su pod nadzorom. Zahvaljujem svima onima koji su posljednih dana zvali i nudili pomoc, od premijera Nikšića, ministrice Pozder, te svih drugih kolega. Ono sto nam svima treba biti zaključak je potreba kontinuiranog ulaganja u opremu i širenje kapaciteta naših vatrogasnih postrojbi i sankcioniranje svih pojedinaca koji neodgovornim ponašanjem dovode u opasnost stanovništvo i imovinu'', naveo je mostarski gradonačelnik.

Naime, proteklih dana aktivni su požari na području Hercegovačko-neretvanske županije, a iz Operativnoga centra Civilne zaštite HNŽ-a izvijestili su kako je trenutačno aktivan veći požar na području grada Mostara, na brdu iznad naselja Jasenica te u blizini Krivodola.

Vatrogasci su na terenu, požari su zasad, zahvaljujući nadljudskim naporima pripadnika profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi i mještana koji su priskočili u pomoć, pod nadzorom i u trenutku pisanja izvješća nisu ugroženi ni pučanstvo ni materijalna dobra.

''To i dalje ne znači kako smo izvan opasnosti jer na stanje s požarom utječe niz čimbenika, osobito snaga i smjer vjetra. U dogovoru sa zapovjednikom Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar upućen je zahtjev Oružanim snagama BiH za pomoć u gašenju požara iz zraka'', kazao je ranije šef Operativnoga centra Civilne zaštite HNŽ-a Marin Čović, dodavši kako su u stalnomu kontaktu sa svim gradovima i općinama odnosno svim vatrogasnim postrojbama na prostoru Županije.

Podsjećamo, Zakon o zaštiti od požara i vatrogastvu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji usvojen je u prošloj godini, te je tada najavljivano kako će se konačno zakonski urediti ova oblast, a od tog zakona najviše će profitirati sami vatrogasci.

Ponovno je spominjana i kupovina, sad već famoznog, air tractora, za koji je elaborat izrađen davne 2017. godine, no do danas sve je i dalje u dimu.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close