Prvi put

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike dobilo pozitivan revizorski izvještaj

Ovaj uspjeh potvrđuje transparentno i odgovorno upravljanje financijama u protekloj godini, priopćeno je u ponedjeljak iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.
Vijesti / Flash | 03. 06. 2024. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike po prvi put dobilo je pozitivan revizorski izvještaj od strane Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine. Ovaj uspjeh potvrđuje transparentno i odgovorno upravljanje financijama u protekloj godini, priopćeno je u ponedjeljak iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Revizija financijskih izvještaja Ministarstva za 2023. godinu obuhvatila je pregled bilansa stanja, računa prihoda i rashoda, izvještaja o kapitalnim izdacima i financiranju, te drugih ključnih dokumenata.

Prema mišljenju Ureda za reviziju, financijski izvještaji Ministarstva istinito i fer prikazuju njegov financijski položaj i izvršenje budžeta za navedeni period, u skladu s prihvaćenim okvirom financijskog izvještavanja. Uz reviziju financijskih izvještaja Federalnog ministarstva rada i socijalne politike za 2023. godinu izvršena je i revizija usklađenosti aktivnosti, financijskih transakcija i informacija s relevantnim zakonima i drugim propisima.

"Ovo priznanje dolazi kao rezultat kontinuiranog rada i posvećenosti Ministarstva unaprjeđenju financijskog upravljanja i usklađenosti aktivnosti s relevantnim zakonima i propisima. Nama je ovo značajan rezultat i svakako ćemo nastaviti s nastojanjima da dodatno unaprijedimo svoje procese i prakse, osiguravajući još veću transparentnost i efikasnost u našem radu", izjavio je ovim povodom federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Ministarstvo će tijekom ove godine fokusirati svoje aktivnosti na implementaciju preporuka revizije, uključujući donošenje Odluke o radnom vremenu za koju je Ministarstvo već pripremilo i Vladi FBiH dostavilo na usvajanje prijedlog Odluke kojom će se regulirati početak i kraj radnog vremena, te vrijeme odmora u toku radnog vremena, a u skladu sa Zakonom o radu, kao i unaprjeđenje sotac baze na kojoj Ministarstvo već radi u saradnji s relevantnim partnerima, te sve druge preporuke navedene u revizorskom izvještaju.

Ministarstvo je posvećeno provođenju ovih preporuka kako bi dodatno unaprijedilo svoje poslovanje i pružilo još bolju uslugu građanima Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ministarstva.

Izvještaj je dostupan ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close