Prljava, nefunkcionalna

Mostarska fontana 'pozelenila' - Projekt vrijedan 'samo' milijun KM

Osim što ne radi, voda koja se nalazi u fontani je poprimila zelenu boju s velikim brojem lišća koje pluta. Ova fontana je ranije kritizirana zbog lokacije na kojoj se sagrađena, kao i samog izgleda.
Vijesti / Flash | 19. 06. 2024. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Mostar 2023. godine dobio 'zanimljivu' fontanu kod autobusnog kolodvora koja je izazvala mnogo polemike u javnosti, već sada u lipnju 2024. fontana izgleda kao neki ograđeni prostor za baru.

Osim što ne radi, voda koja se nalazi u fontani je poprimila zelenu boju s velikim brojem lišća koje pluta. Zapuštena je, očito neodržavana i izgleda poput bare. Ova fontana je ranije kritizirana zbog lokacije na kojoj se sagrađena, kao i samog izgleda. 

Naime, na lokaciji kod autobusnog kolodvora kao prometno rješenje izgrađen je kružni tok, a u njegovom središtu nalazi se pomenuta fontana. Ovaj projekt vrijedan je više od milijun KM, a moglo se čuti dosta razloga za i protiv. 

Svoje mišljenje o fonatni na ovoj lokaciji ranije je za Bljesak.info dala i mostarska arhitektica Senada Demirović Habibija u podcastu ''Sredinom''.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Bljesak.info (@bljesak.info)

 

Podsjećamo, Služba za komunalne poslove Grada Mostara 15. travnja 2021. godine je putem izvođača radova J.P. Komunalno Mostar, koji pruža usluge održavanja javnih gradski izljeva i fontana, započela s puštanjem u rad aktivnih gradskih fontana. Sukladno Zakonu o komunalnom redu razdoblje u kome rade gradske fontane je programiran od 15.4 -15.10. tekuće godine, dok o održavanju fontana brinu gradska komunalna poduzeća.

Inače, u Mostaru se nalazi 16 fontana, od kojih su neke stavljene u funkciju i trebale bi raditi do sredine listopada kada se, po odluci Grada, gase sve do proljeća. O samom održavanju fontana trebala bi se brinuti gradska komunalna poduzeća, međutim stanje mostarskih fontana pokazuje nešto sasvim suprotno.

Kopirati
Drag cursor here to close