Proglašena prirodna nesreća

FOTO | Drežnica - bageri rade cijeli dan, jedno selo odsječeno od ceste

Čitatelj nam javlja kako bageri u Drežnici rade na jednom mjestu i ne mogu se riješiti vode, a jedno naseljeno mjesto je odsječeno u potpunosti od glavnog puta.
Vijesti / Flash | 04. 10. 2024. u 23:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilne padavine tijekom noći s četvrtka na petak prouzrokovale su strašne poplave u Bosni i Hercegovini.

Čitatelj Edis Bećić nam je poslao fotografije stanja puta i rijeke u Drežnici.

Kaže kako još uvijek bageri rade na jednom mjestu i ne mogu se riješiti vode, a jedno naseljeno mjesto je odsječeno u potpunosti od glavnog puta.

Podsjetimo, gradonačelnik Mostara donio je odluku o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće na području Grada Mostara - Drežnica uzrokovane poplavama i klizištima.

Ovom odlukom, radi zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na ugroženom području, određuju se da se gradski organi uprave, upravne organizacije, zavodi, pravni subjekti i druge institucije stave na raspolaganje Gradskom stožeru civilne zaštite.

Također se nalaže da se u gradskim organima uprave, upravnim organizacijama i zavodima odmah uvede neprekidno dežurstvo, radi izvršenja naredbi Stožera civilne zaštite.

Danas su najteže pogođena područja su Jablanica, Kiseljak, Fojnica i Vareš. Zbog velikih bujica i odrona ugroženo je mnogobrojno stanovništvo, uz informacije da ima veliki broj povrijeđenih i nestalih osoba.Poplavljene su ulice i stambeni objekti, ceste i glavne prometnice su blokirane. Pričinjena je ogromna materijalna šteta a Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić izjavio je da prema prvim neslužbenim informacija ima više žrtava.

Kopirati
Drag cursor here to close