Povuci-potegni

HDZ BiH želi srpska ministarstva, SNSD ne da

Vijesti / Flash | 12. 03. 2015. u 11:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''SNSD ne odustaje od tri ministarstva unutar Vlade Hercegbosanske županije za što HDZ BiH nude neka kompenzacijska mjesta koja ih temeljem izbornih rezultata pripadaju'', izjavio je Feni predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Hercegbosanske županije Branko Ivković.

Naime, u srijedu su ponovno održani trilateralni razgovori oko uspostave nove Vlade HBŽ na kojima su sudjelovali predstavnici HDZ BiH, SNSD- a i SDA s iznesenim novim stranačkim zahtjevima.

U tim razgovorima sporne pozicije pojavile su se između HDZ-a i SNSD-a gdje srpski predstavnici traže Ustavom zajamčena tri ministarstva dok im suprotna strana temeljem izbornih rezultata nudi kompromisno rješenje u vidu dva ministarstva, s time da bi to treće iz reda srpskog naroda popunili kadrovi HDZ BiH.

''SNSD ne odustaje i dalje traži tri županijska ministarstva, a za uzvrat oni HDZ-u BiH nude sada neke njihove pozicije koje su im zajamčene dobivenim izbornim rezultatima'', kazao je Ivković.

O kojim se pozicijama radi, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HBŽ-a nije se želio izjasniti.

Što se tiče mjesta predsjednika Skupštine HBŽ-a, u pregovorima ta pozicija nije sporna te kako kaže Ivković pripada HDZ-u BiH, iako su u ranijim nastupima srpski predstavnici i to tražili.

Po njegovim riječima, slijede unutarstranački razgovori oko ponuđenih novih zahtjeva, a što se tiče jučerašnjih razgovora, određeni pomaci postoje kao i dobra volja među pregovaračima, te bi u vremenu do idućeg sastanka koji je zakazan za nedjelju, trebalo doći do usuglašavanja obostrano iznesenih stavova, konkretizacije i definiranje svih stvari vezano uz ustroj nove županijske Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close