Ministar u Bugarskoj

Helez za potpunu kontrolu neba iznad cijele BiH

Ministar Helez u okviru službene posjete Republici Bugarskoj održao sastanak i s čelnicima kompanije THALES, koja se bavi proizvodnjom i prodajom radara za kontrolu neba.
Vijesti / Flash | 07. 06. 2024. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar obrane Zukan Helez u okviru službene posjete Republici Bugarskoj održao je sastanak i s čelnicima kompanije THALES, koja se bavi proizvodnjom i prodajom radara za kontrolu neba.

Ministar Helez je zahvalio čelnicima ove kompanije na srdačnom dočeku, a tijekom sastanka je naglasio da Bosna i Hercegovina mora imati putpunu kontrolu neba iznad cijele zemlje.

''Već ranije je Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine pokrenulo inicijalne korake s ovom kompanijom za kupovinu radara. Tijekom posjete imali smo priliku da se upoznamo s karakteristikama radara koje proizvode. Radar GM400, dugog dometa, i radar GM 200, srednjeg dometa, zadovoljavaju potrebe naše države za kontrolu neba'', kazao je Helez.

Ministar Helez je naglasio da su za kupovinu jednog takvog rada potrebna značajna financijska sredstva, ali ne sumnja da će uskoro BiH imati potpunu kontrolu neba zahvaljujući pomoći prijatelja i partnera Europske unije, prvenstveno kroz EU fond - European Peace Facility, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close