Predsjedništvo BiH potpisalo suglasnost

Helikopteri će gasiti požar i na Ponijerima

Zahtjev za podršku upućen je jučer, a helikopteri su već jutros izvršili izviđanje terena i procjenu situaciju te se očekuje da će početi djelovati poslijepodne.
Vijesti / Flash | 14. 08. 2024. u 13:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine potpisalo je jutros Helikopterskom servisu Oružanih snaga BiH da se, na poziv Civilne zaštite Općine Kakanj, mogu uključiti u gašenje požara na lokaliteta Ponijeri, potvrdio je Feni ravnatelj Županijske uprave CZ Zeničko-dobojske županije Džavid Aličić.

Zahtjev za podršku upućen je jučer, a helikopteri su već jutros, dodaje Aličič, izvršili izviđanje terena i procjenu situaciju te se očekuje da će početi djelovati poslijepodne.

"S obzirom da je izuzetno vruće, odlučeno je da će djelovati poslijepodne, vjerojatno iza 17 sati. U međuvremenu su radnici Šumsko-privrednog društva ZDŽ-a ispresijecali koridore, napravili protupožarni put te situacija nije toliko kritična da se gasi odmah i po ovakvim uvjetima. Požar je aktivan, ali nema velikog otvorenog plamena", kaže Aličić, te najavljuje da će u gašenju sudjelovati jedan ili dva helikoptera OSBiH.

U prvim naletima, ističe, helikopteri će uzimati vodu iz rijeke Bosne, a ako bude potrebno već je dogovoreno da se na rijeci Gostović kod Zavidovića formira bazen, u koji bi voda bila ubrizgavana i pumpama. Požar je izbio na lokalitetu Ponijeri prema Zavidovićima.

Helikopteri OSBiH već su, prije 10-ak dana, na području te županije gasili požare u Olovu i Žepču.

Kopirati
Drag cursor here to close