Istraga

Hrvatska: Policajac iz postaje ukrao pištolj pa ga prodao, sumnjaju i da je opljačkao trgovinu

Policajac u Hrvatskoj je osumnjičen da je 16. srpnja u zgradi policije u Zagrebu, u kojoj je radio, ukrao službeni pištolj drugog policajca.
Vijesti / Flash | 02. 09. 2024. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policajac je osumnjičen da je 16. srpnja u zgradi policije u Zagrebu, u kojoj je radio, ukrao službeni pištolj drugog policajca, kojeg je kasnije prodao.

U istrazi su policajci pronašli ukradeno oružje te istražuju okolnosti njegove kupoprodaje. Sumnja se i da je policajac i 29. kolovoza u istoj zgradi, također iz službene prostorije koju koristi više policijskih službenika, ukrao automatsku pušku.

Policija sumnja i da je njihov kolega 19. kolovoza u večernjim satima počinio razbojništvo uz prijetnju pištoljem 37-godišnjoj zaposlenici u trgovini u Leprovici u Dugom Selu, iz koje je ukrao nekoliko stotina eura.

"S obzirom na to da se radi o policijskom službeniku, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke, osumnjičeni je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu. Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma, drugih prostorija i osobnog automobila koje koristi osumnjičeni, te su pronađene i oduzete dvije puške, od kojih je jedna ukradena 29. kolovoza, a pronađeno je i razno streljivo", priopćili su iz PU zagrebačke, a prenosi Dnevnik.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close