Sastanak s čelnicama stranaka

Inicijativa građanki/na želi jaču ulogu žena u lokalnim vijećima

Inicijativa građanki/na održala sastanak s članicama stranaka 
Vijesti / Flash | 15. 05. 2018. u 14:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa građanki/na Mostara u ponedjeljak je, uz potporu Veleposlanstva SAD-a u BiH i u okviru projekta "Za jaču ulogu žena u lokalnim vijećima", održala sastanak sa ženama, članicama političkih stranaka, nevladinih organizacija i udruga građana u Konjicu. 

Na sastanku se razgovaralo o načinu djelovanja žena u zastupničkim i zakonodavnim tijelima u Bosni i Hercegovini gdje se, uz ostale, obratila dopredsjedavajuća Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Vesna Saradžić koja je upoznala prisutne s radom Skupštine HNŽ-a, kao i s inicijativom koju je uputila prema Ministarstvu zdravstva FBiH da se iznađu sredstva za kupovinu mobilnog mamografa. 


Predsjednica Inicijative građanki/na Mostara Ifeta Ćesir-Škoro ukazala je na značaj žena u političkim strankama i njihov angažman u lokalnim sredinama. 

Slične sastanke Udruga je organizirala već ranije u pet općina HNŽ-a (Mostar, Čapljina, Stolac, Prozor i Jablanica) na kojima su sudjelovale žene iz različitih političkih stranaka i nevladinih organizacija, priopćili su iz Inicijative građanki/na Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close