Ruke i stvari

Inzko prozvao građane

Vijesti / Flash | 28. 10. 2015. u 17:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dvadeset godina nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, BiH može biti zemlja u kojoj se vrijedan rad pristojno plaća, gdje građani mogu podizati svoju djecu u sigurnosti i s dostojanstvom'', rekao je danas visoki predstavnik Valentin Inzko dodavši kako će do toga doći ''samo ako građani uzmu politički proces u svoje ruke''.

Visoki predstavnik je održao govor na seminaru o Daytonskom sporazumu, u organizaciji Gradskog univerziteta u Londonu te istaknuo kako je napredak apsolutno moguć.

''To smo vidjeli tijekom proteklih mjeseci kad su vlasti usvojile Reformski program, koji je rađen u suradnji s Europskom unijom. To je socijalno -ekonomski plan, koji ima istinsku šansu da poboljša život bh. građana. Program je podržala i međunarodna zajednica, koja će pružiti praktičnu pomoć ukoliko se to od nje bude tražilo. Ako se usvoji i implementira, Reformski program će otvoriti nove mogućnosti za zemlju u cjelini i njezine građane'', naglasio je Inzko.

Tijekom dvodnevne posjete Londonu, visoki predstavnik je razgovarao s visokim dužnosnicima Velike Britanije, a kako je priopćeno je iz OHR-a, istaknuo kako su on i Vijeće za provedbu mira potpuno opredijeljeni da osiguraju poštivanje Daytonskog sporazuma, čiji su središnji dio suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

''Osporavanje Daytonskog sporazuma znači osporavanje okvira koji je održao mir tijekom proteklih 20 godina'', navedeno je iz OHR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close