Prosvjed

Izbjeglice u Makedoniji zašile sebi usta!

Vijesti / Flash | 23. 11. 2015. u 12:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog odluke makedonskih vlasti da ne propušta ekonomske migrante više njih iz Irana, Kurdistana i Pakistana je zašilo sebi usta iglom i koncem čime žele poručiti da ne odustaju od svojih namjera da otputuju u neku od zemalja EU, objavila je makedonska TV Telma.

Najaprije Slovenija, potom Makedonija, a onda i Srbija i Hrvatska su prošlog tjedna odlučile da ne propuštaju ekonomske migrante dajući prenodst onima s ratom zahvaćenih područja.

Tanjug prenosi izvještaje makedonske televizije kako se više izbjegličkih obitelji, pretežno s djecom i ženama vratilo u Atenu, ali da pristižu nove.

Kako su objavili makedonski mediji, tijekom jučerašnjeg dana je u Makedoniju ušlo ukupno 5.797 migranata što je rekord tijekom proteklih mjeseci, kada je preko emigranata dnevno ulazilo u Makedoniju iz Grčke.

Od 19. lipnja do noćas u ponoć izdano je 276.306 potvrda od čega 57.822 za djecu u pratnji roditlja, kao i još 14.758 za djecu koja putuju bez roditeljske pratnje.

U Odjelu za azil jučer je podneseno pet novih zahtjeva državljana Afganistana, tako da od 19. lipnja ima ukupno 75 zahtjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close