Srušio se na travu

Izraelski ministar obrane žali zbog smrti palestinskog dužnosnika

Vijesti / Flash | 10. 12. 2014. u 20:43 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelski ministar obrane Moshe Yaalon je u srijedu izrazio svoje žaljenje nakon smrti palestinskog dužnosnika poslije sukoba s izraelskom vojskom i najavio istragu.

"Izraelska vojska vrši istragu o incidentu u tijeku kojeg je umro Ziab Abu Ain", rekao je ministar u priopćenju. "Žalimo zbog njegove smrti".

Palestinska uprava bi mogla priopćiti svoj odgovor na smrt 55-godišnjeg Ziada Abu Eina, zatvaranog nekoliko puta od strane Izraela i zaduženog za pitanja naseljavanja u Palestinskoj upravi.

Abu Ein je umro u tijeku mirnih demonstracija u okolini Ramalaha protiv zaplijene palestinske zemlje na račun izraelske kolonizacije.

Demonstranti su zaustavljeni na prepreci koju su napravili izraelski vojnici, koji su počeli bacati suzavac da bi ih rastjerali. I direktna i indirektna svjedočenja navode pucnjavu, ali nju nisu potvrdili ni fotoreporter novinske agencije AFP ni razni snimci ove scene.

"Nekoliko minuta nakon sukoba, Ziad Abu Ein se srušio na travu držeći se za prsa", rekao je fotoreporter AFP-a.

Jedna pripadnica izraelske vojske mu je pokušala pružiti prvu pomoć prije nego što je odvezen u bolnicu, ali je tamo podlegao.

Direktor bolnice u Ramalahu je rekao za AFP da je on "umro nakon što je pretučen".

"Sve opcije su otvorene - u odgovoru na njegovu smrt, upozorio je na otvaranju izvanrednog sastanka palestinskih lidera predsjednik Mahmud Abbas, dok je jedan izvor blizak Palestinskoj upravi priopćio AFP-u da bi jedan broj sudionika mogao zatražiti okončanje sigurnosne suradnje s Izraelom.

Kopirati
Drag cursor here to close