Najavljujemo

JOB grada Mostara: Program 31. godišnjice deblokade Mostara

Manifestacija će se održati 29. i 30. lipnja 2024. godine, prema sljedećem programu:
Vijesti / Flash | 28. 06. 2024. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JOB grada Mostara uputio je priopćenje za javnost u kojemu navodi kako ove godine ''organizira obilježavanje 31. godišnjice deblokade Mostara i pogibije heroja oslobodilačkog rata Midhada Hujdura Hujke''.

Manifestacija će se održati 29. i 30. lipnja 2024. godine, prema sljedećem programu:

29. lipnja 2024. godine

Manifestacija će započeti u 17:30 sati na Šehitlucima u Mostaru, gdje će se održati odavanje počasti i polaganje cvijeća.

Nakon toga, u 19:00 sati u Centru za kulturu Mostar, bit će službeno otvaranje manifestacije i izložbe pod nazivom ''Heroj oslobodilačkog rata Midhad Hujdur Hujka''. U sklopu izložbe bit će prikazan film ''Sjećanje na oslobodioce Mostara'' i održana obraćanja svjedoka vremena.

Program će završiti svečanim koktelom.

30. lipnja 2024. godine

Polaganje cvijeća na mjesnim spomen obilježjima započet će u 10:00 sati, i to redom u Blagaju, Drežnici i Potocima.

U 17:00 sati planirano je polaganje cvijeća i polazak učesnika marša “Putevima pobjede ARBiH” iz Podharema.

U 17:30 sati ponovo će se održati polaganje cvijeća na Šehitlucima.

Manifestacija će biti završena u 18:00 sati polaganjem cvijeća na Spomen obilježju u USRC ''Midhad Hujdur Hujka'' u Sjevernom logoru.

Središnjii događaj manifestacije planiran je za nedjelju u 21 sat na igralištu Osnovne škole Vrapčići. Riječ je o kulturno-zabavnom programu za koji je osiguran prijevoz iz grada. Tome će, prethodit  marš od Bijelog Polja do Vrapčića, koji će iza 16 sati krenuti sa Šehidskog turbeta u Bijelom Polju. Okupljanje je planirano u 16 sati.

Također, prije kulturno-zabavnog programa u Vrapčićima je u planu polaganje cvijeća na dvije lokacije, prvo u 20 sati u Marića mahali, a kasnije i u 20:30 sati kod Šehidskog turbeta Vrapčići.

''Ova manifestacija predstavlja priliku da se prisjetimo herojskih djela Midhada Hujdura Hujke i svih boraca koji su dali svoje živote za slobodu Mostara. Pozivamo sve građane Mostara da se pridruže ovom važnom događaju i odaju počast našim herojima'', naveli su organizatori manifestacije.

Kopirati
Drag cursor here to close