Sukobi s policijom

Kaos u Crnoj Gori: Pretučen novinar, ozlijeđeno šest policajaca

Vijesti / Flash | 17. 10. 2015. u 10:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je rano jutros uz upotrebu sile razbila mirni prosvjed koji se 20 dana odvijao ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Zastupnik Milan Kneževic´ je završio u Urgentnom centru, a kako je rečeno iz grupe „Sloboda traži ljude“ jedan pripadnik vatrogasne postrojbe je udario zastupnika Branka Radulovic´a. Uhićeni su i Slaven Radunovic´ i Vladislav Bojovic´.

Kako javlja grupa, u razbijanju prosvjeda je sudjelovalo oko tisuću specijalaca u opremi za razbijanje demonstracija, prenose podgoričke Vijesti.

''Bačen je i suzavac. Ima dosta privedenih i ozlijeđenih. Zastupnici Slaven Radunovic´ i Vladislav Bojovic´ su privedeni, a predsjednik DNP Milan Kneževic´ je završio u Urgentnom centru.

Tijekom okršaja, jedan pripadnik vatrogasne službe je udario profesora Branka Radulovic´a. Elevator je poslan da sruši binu“, piše na facebook stranici ''Sloboda traži ljude“.

MUP je bagerom ''očistio'' šatore, binu i ostale objekte sa mjesta prosvjeda, javljaju Nezavisne novine. Uhićen je i urednik portala IN4S Gojko Raičevic´, a portal je od jutros nedostupan. Jake policijske snage osiguravaju centar Podgorice, nakon što je prosvjed DF-a prekinut.

Policija je blokirala dio Njegoševe i Ulice Slobode, a nešto kasnije je pušten promet u dijelu Bulevara Sv. Petra Cetinjskog, gdje se prosvjed održavao. Članovi NVO Alternativa okupili su se ispred zgrade Izaslanstva EU u Crnoj Gori.

Oni su istaknuli da traže poštovanje osnovnih ljudskih prava. ''Ovo što je crnogorski režim danas uradio je dokaz da je ovo što trenutno imamo u Crnoj Gori klasična diktatura. Sad je vreme da se pokaže pravo lice boraca za građanske slobode i ljudska prava u Crnoj Gori'', kazali su iz Alternative.

Urednika portala "IN4S" Gojka Raičevića pretukla je crnogorska policija, nakon uhićenja tijekom akcije razbijanja prosvjeda Demokratskog fronta (DF) ispred Skupštine Crne Gore, te je prebačen u Urgentni centar u Podgorici.

Raičevića je prvo policija ometala u snimanju prosvjeda, a uhićen je nakon što je odbio da se skloni sa mjesta događaja tijekom uhićenja zastupnika DF-a Slavena Radunovića.

Predsjednik Izvršnog odbora Matice srpske Vladimir Božović rekao je za "Vijesti" da je Raičević pretučen u policijskoj marici, te da je od udaraca povraćao i potom izgubio svijest, pa je onda prebačen u Urgentni centar.

Iz portala "IN4S" ističu da je portal "oboren" neposredno prije početka policijske akcije razbijanja prosvjeda. Portalu se otežano pristupalo tijekom jutra. Novinarima je jutros bio zabranjen pristup ispred Skupštine Crne Gore, kao i dijelu Ulice slobode gdje se nalazi Vrhovno državno tužiteljstvo gdje je postavljen kordon policije.

Ozlijeđeni policajci

U jutrošnjoj policijskoj akciji uklanjanja šatora i bine ispred zgrade Skupštine Crne Gore gdje su održavani višednevni prosvjedi Demokratskog fronte (DF) ozlijeđeno je šest policajaca, priopćeno je iz crnogorske Uprave policije.

Službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore jutros su, postupajući po zahtjevu za pružanje asistencije koji je Komunalna policija blagovremeno podnijela Centru bezbjednosti Podgorica, pružili asistenciju ovoj službi u sprovođenju rješenja o uklanjanju nelegalno postavljenih privremenih objekata i nezakonito blokiranog prometa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close