Teror vlasti

Kim Jong Un pogubio 70 dužnosnika

Vijesti / Flash | 09. 07. 2015. u 15:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un pogubio je 70 dužnosnika otkako je preuzeo vlast krajem 2011. godine u "vladavini terora" koja je daleko nadmašila krvoprolića iz ranih godina vladavine njegovog diktatorskog oca, priopćili su u četvrtak južnokorejski dužnosnici.

Južnokorejski ministar vanjskih poslova Yun Byung-se, na forumu u Seulu, usporedio je 70 pogubljenja Kim Jong Una s onima koje je počinio njegov pokojni otac, Kim Jong Il, koji je, kako kaže, ubio desetak dužnosnika tijekom prvih godina na vlasti, prenosi AP.

Dužnosnik iz južnokorejske nacionalne obavještajne službe, koji je odbio biti imenovan pozivajući se na pravila službe, potvrdio je kako špijunska agencija vjeruje da je mlađi Kim ubio sedamdesetak dužnosnika ali nije rekao kako je došao do informacije.

Yun je također izjavio da "vladavina terora" mlađeg Kima "značajno pogađa" Sjevernokorejce koji rade u inozemstvu prisiljavajući ih bježe na Jug, ali nije otkrio kako je došao do detalja.

Sjeverna Koreja, autoritarna zemlja kojom vlada Kimova porodica od njenog osnivanja 1948., obavijena je velom tajne kada su u pitanju unutrašnje stvari a informacije koje prikupljaju stranci često je nemoguće potvrditi.

Kopirati
Drag cursor here to close