Sastanak

Koordinacija udruženja građana Mostara - Zabrinuti za sigurnost

Sastanak je sazvan zbog zabrinutosti građana i organizacija povodom sve češćih incidenata koji uključuju napade na stanovnike Mostara, uništavanje imovine, te narušavanje javnog reda i mira.
Vijesti / Flash | 02. 09. 2024. u 19:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je održan sastanak predstavnika Koordinacije udruženja građana Mostara s predstavnicima probosanskohercegovačkih stranaka u Skupštini HNŽ, povodom učestalih napada na maloljetnu djecu u gradu Mostaru.

Sve češći napadi

Kako je priopćeno u ponedjeljak 2. rujna predstavnici Koordinacije udruženja građana Mostara održali su sastanak u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije, povodom narušene sigurnosne situacije i sve češćih napada na građane Mostara.

Sastanku su prisustvovali predstavnici probosanskohercegovačkih stranaka u HNŽ: Džafer Alić (SDA), Ismet Lulić (SDP BiH), Sadina Hejub (DF), Omer Hujdur (NIP) i Nermin Vrtić (NES).

Sastanak je sazvan zbog zabrinutosti građana i organizacija povodom sve češćih incidenata koji uključuju napade na stanovnike Mostara, uništavanje imovine, te narušavanje javnog reda i mira.

Predstavnici probosanskohercegovačkih stranaka izrazili su podršku naporima civilnog sektora i naglasili da je nužno uspostaviti bolje mehanizme koordinacije između policijskih i pravosudnih institucija.

Zaključeno je da je neophodno zatražiti od Ministarstva unutarnjih poslova da hitno poduzme sve potrebne mjere kako bi se rasvijetlili svi neriješeni slučajevi napada na građane Mostara te kako je važno da tužiteljstvo i sud procesuiraju i kazne počinitelje, organizatore i nalogodavce radi prevencije nasilja.

Važnost istrage

Sudionici sastanka su naglasili važnost učinkovite istrage i brzog procesuiranja odgovornih za ove incidente kako bi se povratilo povjerenje građana u institucije i osigurala sigurnost u gradu.

Također, apelirano je na Ministarstvo da poveća prisutnost policijskih patrola u ključnim dijelovima grada, uvede video nadzor, te da unaprijedi suradnju s lokalnom zajednicom radi bržeg i učinkovitijeg odgovora na prijetnje sigurnosti.

O svemu se u ponedjeljak ujutro oglasio i Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije.

"Neka nas trovači medijskoga prostora poštede mraka njihovih umova", priopćili su.

Naveli su i kako ''oštro osuđuju tendenciozne, činjenično potpuno neutemeljene, politički u najmanju ruku neodmjerene i sigurnosno krajnje izazovne huškačke izjave pojedinih bošnjačkih političkih dužnosnika s različitih razina vlasti unutar Federacije BiH, usmjerene prema MUP-u HNŽ-a i resornom ministru Mariju Mariću''.

Dodali su i kako je "stvarna slika potpuno nespojiva s onim što su pojedinci, posredno i pojedini mediji, agresivno plasirali u javnost".

Kopirati
Drag cursor here to close