Velike vođe

Lazovićeva demokracija pala na Hercegovini i Mostaru

Vijesti / Flash | 12. 12. 2014. u 12:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miro Lazović je nedomokrata, stoji u naslovu priopćenja Unije socijaldemokrata Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije povodom raspuštanja županijske i gradske organizacije stranke 8. prosinca ove godine.

''Kada je formiran USD u Mostaru i Hercegovini gospodin Lazović je rekao da svaki član unije ima pravo na svoje mišljenje i javno iznošenje stava i da predsjednik stranke nije organ. Između ostalog, i to su bili razlozi zašto se grupa entuzijasta na čelu s Ćazimom Lulićem i Samirom Kresom upustila u ovu političku priču'', navodi se u priopćenju i dodaje kako su ''sva obećanja gospodina Lazovića pala u vodu kada je došlo do razgovora o ujedinjenju sa SDP-om''.

U priopćenju se navodi kako su u tim ograncima stranke imali ''pravo na svoje mišljenje, ali da nije suprotno od mišljenja predsjednika''.

''Gospodin Lazović je pristupio staroj, dobro isprobanoj, demokratskoj metodi (koja je već 17 godina na snazi u SDP-u, kako je Lagumdžija predsjednik), ako imaš drugačije mišljenje od predsjednika i javno ga izneseš bit ćeš smijenjen ili izbačen'', navodi se u priopćenju i dodaje kako su iz stranke ''eliminirani svi koji drugačije misle''.

Napominjući kako ovi ogranci nisu protiv ujedinjenja svih socijaldemokrata BiH, ali da to mora biti na zdravim osnovama, u priopćenju se ističe kako je to način da se na ''demokratski'' način jednoglasno donese odluku o ujedinjenju i utapanju s SDP-om.

Podsjećamo, već smo pisali kako se u Hercegovačko-neretvanskoj županiji nije raširenih ruku dočekala vijest o ujedinjenju ljevice. Naime, predsjednik ogranka Unije socijaldemokrata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji Ćazim Lulić izjavio je kako ne ta odluka ne može donijeti bez Kongresa stranke te da će u SDP-u i ''nakon Lagumdžije vladati Lagumdžija''.

Kopirati
Drag cursor here to close