Deseti dan operacije

Loše vrijeme ometa traženje ostataka zrakoplova AirAsie

Vijesti / Flash | 06. 01. 2015. u 09:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ronioci su se spustili u utorak na dno mora pored otoka Jave u nadi da će pronaći tijela putnika i ostatke olupine zrakoplova AirAsie iako loše vrijeme i dalje ometa traženje.

''Ronioci su se počeli spuštati na dno'', izjavio je direktor Nacionalne agencije za traženje i spašavanje Bambang Soelysti, desetog dana operacija koje je preduzela Indonezija uz pomoć drugih zemalja, među kojim je Francuska.

Do sada je pronađeno 37 tijela, izjavio je za AFP jedan dužnosnik zadužen za operacije traženja u Pangkalan Bunu, gradu na Borneu koji ima zračnu luku najbližu zoni traženja.

Kao i prethodnih dana, nemirno more ometa traženje ostataka zrakoplova Airbus A320-200 AirAsie koji se srušio u more 28. prosinca. sa 162 putnika, kratko nakon polijetanja iz indonezijskog grada Surabaje za Singapur.

Tragalačke ekipe su do sada pronašle pet velikih dijelova zrakoplova i nastavljaju tražiti crne kutije koje su važne za utvrđivanje uzroka pada zrakoplova, koji je nestao s radarskih ekrana kada se sudario s prijetećim oblacima.

Kopirati
Drag cursor here to close