Repriza

Luksuz komentiranja: Srbima se događa Hrvat

Vijesti / Flash | 10. 02. 2015. u 09:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ukupno za BiH nije dobro da se sada Srbima u Federaciji BiH događa ono što se ranije dogodilo Hrvatima prilikom imenovanja njihovih predstavnika u organe vlasti'', rekao je Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović dodavši kako ''nije dobro što Srbi nemaju legitimnog predstavnika u organima vlasti Federacije BiH''.

Istaknuo je kako nije dobra poruka formirati jednu vlast na taj način.

''Kritizirali su na svim mjestima kako im netko drugo bira predstavnike, a sada su iskoristili situaciju da nekom drugom izaberu njihovog predstavnika'', dodao je Čubrilović.

Slaviša Mihajlović, izaslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Domu naroda FBiH je kazao da Dunović ne može legitimno predstavljati srpski narod u Federaciji BiH jer njegovu kandidaturu ne podržava većina članova srpskog kluba u Domu naroda.

No, Milan Dunović dopredsjednik Federacije iz Demokratske fronte, rekao je kako BiH nije u tom stanju da analizira izbor predstavnika te da ima važnijih problema.

''Mi nemamo luksuz da komentirano je li netko legitiman i legitiman predstavnik srpskog naroda. Mi trebamo raditi za dobrobit svih građana i naroda'', rekao je u prvom gostovanju na FTV-u Dunović.

Istaknuo je kako su ovlasti predsjednika, a pogotovu dopredsjednika Federacije, ustavom poprilično male.

''Ja ću se truditi da radim na način zbog kojeg sam se odlučio i ući u politiku prije dvije godine. Razlog za to je kompletna dekadencija društva BiH. Trudit ću se da kroz svoj mandat to promijenimo i vratimo dostojanstvo svim građanima'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close