Sjednica Vijeća ministara

Mektić: Zašto idem na sjednicu ako neću glasovati?

Vijesti / Flash | 28. 02. 2017. u 12:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Vijeća ministara BiH počela je danas oko 13 sati u Sarajevu. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je prije početka sjednice izjavio novinarima da bilo bi korektno da o radu Vijeća ministara i načinu na koji će ministri da rade, o načinu na koji će predsjedavajući voditi sjednicu, govori sam predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

''Ja nisam ni predsjedavajući, nisam niti jedan do zamjenika. Dakle mislim da je prava adresa predsjedavajući Vijeća ministara BiH'', kazao je ministar Mektić.

Upitan da komentira izjavu predstavnika Saveza za promjene da će Vijeće ministara BiH raditi u tehničkom mandatu, odgovorio je da ne može komentirati u ovom trenutku, dok se ne razjasni što to podrazumijeva.

''Nije to rekao samo SDS. Predsjednik SDS-a je to rekao u ime Saveza za promjene. Mora se definirati što znači točno taj rad u tehničkom mandatu. Podržat ću stav Saveza za promjene kakav god on bude'', kazao je Mektić.

Po njegovim riječima, ovo je jedna posebna situacija.

''Meni je jasno što znači tehnički mandat kad istekne mandat, pa do izbora novog Vijeća ministara'', naveo je Mektić.

Na novinarsko pitanje hoće li glasovati na sjednici, odgovorio je:"Što idem na sjednicu ako neću glasovati, ne idem da se družimo danas".

Kopirati
Drag cursor here to close